fbpx

A Pöttinger újdonságai

Írta: GÉPmax-2020/V. lapszám cikke - 2020 november 17.

A Pöttinger – több termékvonalon – számos újdonsággal rukkolt elő.

 

BÁLÁZÁS, KÖTÖZÉS ÉS CSOMAGOLÁS EGY MUNKAFOLYAMATBAN

A Pöttinger bővítette az Impress Pro bálázó + bálacsomagolóval elvégezhető feladatokat: az új többfunkciós kötözőegység hálóval vagy fóliával fogja össze a bálát. Így a megnövelt rétegszámnak köszönhetően a takarmánynak háromszor jobb védelme van, így fokozottan védett mind a bálalehelyezésnél, mind a szállításnál. A bálázásnál csak eggyel több „csomagolóanyag” használatával, a kibontásnál jelentkezik időmegtakarítás. Ezenfelül a szilázsbálák esetében a préselés mértéke is nő: az átmérő kb. 3 cm-rel csökkenthető, ami kb. 70 liternyi oxigéncsökkentésnek felel meg. A bálákat a higiénikus tárolás érdekében állva kell tárolni. A bálatartalom nyomása miatt kinyúlik a fólia, a fóliarétegek egymáshoz préselődnek, és ezáltal a bálák lezárásra tovább fokozódik. Ehhez kifejlesztettek egy bálafelállítót, amelyet a 2020-as szezonban mutattak be.

 

Az egyrotoros TOP 422 A és 462A típusok 4,20 és 4,60 méteres munkaszélességgel lesznek elérhetők
Az egyrotoros TOP 422 A és 462A típusok 4,20 és 4,60 méteres munkaszélességgel lesznek elérhetők

Az Impress immár fóliával is tud bálát kötözni
Az Impress immár fóliával is tud bálát kötözni

 

TERRIA – AZ ÚJ VONTATOTT NEHÉZKULTIVÁTOR

A Pöttinger az új Terria sorozatával a vontatott nehézkultivátor szegmenségben új megoldást kínál, 4,0-6,0 méteres munkaszélességben 3, illetve 4 kapasoros kivitelben. Kapái a vontatási irányhoz képest szimmetrikusan vannak elrendezve. Ennek köszönhetően kedvezőtlen körülmények között is megbízhatóan belekapnak a talajba, és optimális átforgatást biztosítanak. A nagy mennyiségű szalma és a szármaradvány sem jelent gondot a nagy vázmagasságnak köszönhetően. A munkamélységet 5-35 centiméter között lehet beállítani. A Pöttinger a kapák túlterhelés elleni védelmét továbbfejlesztette. A mechanikus Nova megoldás (600 kg kioldóerő) mellett a kínálat kibővült egy állítható, hidraulikus kivitellel (650 kg kioldóerő). A Pöttinger a jól ismert Classic, Durastar és Durastar Plus palettát kínálja a kopóalkatrészek esetén. A mélyebb műveléshez 40 mm széles Durastar keskeny kapahegy is rendelkezésre áll. Alapfelszereltségként a vontatott Terria szériát teljes mértékben hidraulikus mélységbeállítással kínálják. A Terria idén novembertől lesz elérhető.

 

Az új Terria nehézkultivátor család 4,06,0 méteres munkaszélességben 3, illetve 4 kapasoros kivitelben érhető majd el
Az új Terria nehézkultivátor család 4,06,0 méteres munkaszélességben 3, illetve 4 kapasoros kivitelben érhető majd el

 

ÚJ MODELLEL BŐVÜLT A NOVACAT FŰKASZACSALÁD

A fűkaszaprogramot egy 3,88 m munkaszélességű Novacat 402 ED modellel bővíti, amely a piacon kapható legnagyobb munkaszélességű, hátsó függesztésű kasza. A Novacat 402 ED esetében az ED (Extra Dry / extra száraz) szársértő áll rendelkezésre a száradási idő csökkentésére. Az edzett acélból készült, V-formájú szársértők gumielemekre fekszenek fel. A Novacat 402 ED egyik újdonsága a könnyű védőburkolat, amely nagyrészt alumíniumból készült. A szállításhoz a kaszaegységet egy kettős működésű munkahenger segítségével könnyen és kényelmesen el lehet forgatni a traktor fülkéből. A kaszaegység egyszerűen, a fülkéből munkahelyzetbe állítható.

 

Az új Novacat ED 402 a legnagyobb munkaszélességű hátsó függesztésű modell a piacon a gépszolgáltatók kedvence
Az új Novacat ED 402 a legnagyobb munkaszélességű hátsó függesztésű modell a piacon a gépszolgáltatók kedvence

 

ÚJ EGY ÉS KÉT ROTOROS RENDKÉPZŐK

A 2021-es szezonra a Pöttinger kétkét új modellt mutat be mind az egyrotoros, mind a kétrotoros vontatott rendképző kínálatban. Az egyrotoros TOP 422A, illetve 462A típusok 4,20 és 4,60 méteres munkaszélességgel lesznek elérhetők, míg a kétrotoros TOP 632A munkaszélessége egy rend esetén 3,40-6,30 m, két rend esetén pedig 6,80 m. A TOP 692A munkaszélessége egy rend képzésekor 3,70-6,90 m, két rend esetén pedig 7,40 m. A vontatott egyrotoros rendkezelőket nagy munkaszélességhez, de kisebb teljesítményű traktorokhoz fejlesztették. A vontatott konstrukció miatt a traktor részéről nincs szükség komoly hidraulikus emelőerőre. Könnyű a rendképzőket fel-, illetve lecsatlakoztatni. A paralelogramma függesztésű vonórúdnak köszönhetően mindkét egyrotoros modell csatlakoztatható különféle vontatószerelvényekhez, és a traktorülésből kényelmesen hidraulikusan kiemelhető. A futómű és a vonórúd hidraulikus hengere 50 cm-es szabad magasságot biztosít. A tökéletes talajkövetést a tandemtengelyek teszik lehetővé, és az alapfelszereltséghez tartozó 18,5 x 8,5 8 ballonos abroncsoknak köszönhetően a vontatmány közúton is csendes.

 

Az új kétrotoros TOP 632 A munkaszélessége egy rend esetén 3,40-6,30 m, két rend esetén pedig 6,80 m
Az új kétrotoros TOP 632 A munkaszélessége egy rend esetén 3,40-6,30 m, két rend esetén pedig 6,80 m

 

Forrás és képek: Pöttinger Sajtóközlemény