fbpx

Új hevederes rendképző mutatkozott be Hannoverben

Írta: Farkas Imre - 2023 november 22.

A kanadai Anderson Group 1988 óta gyárt mezőgazdasági gépeket a széna betakarításának és tárolásának különböző technológiai rendeszeihez. Főként bálacsomagolók, bálagyűjtők, bálabontók, illetve takarmánykiosztó kocsik alkották a kínálatuk döntő hányadát. Az idei Agritechnicán viszont új piacra is beléptek, hiszen bemutatták legújabb terméküket, a MergePro hevederes rendképzőt.

A MergePro 915 egy olyan hat ujjsoros rendfelszedőrotorral rendelkezik, amely nem használ vezetőgörgőket és nincs kombinálva vezérelt ujjas rendszerrel.  Az adaptív True Ground Speed ​​technológiája lehetővé teszi, hogy a rendfelszedő, illetve a szállítóheveder folyamatosan figyelje a haladási sebességet, és ennek megfelelően állítja be a rendfelszedő fordulatszámát, továbbá a heveder szállítási sebességét.

Így optimális terhelésű terményáramot biztosít a szalagon, amelyek ennek köszönhetően a gép sebességének változásától függetlenül egyenletes rendet képeznek.

Többféle rendképzési variációból választhat a felhasználó: Balra, jobbra, balra és jobbra, balra és középre, jobbra és középre, illetve csak középre. Munkaszélességek oldalsó rendképzés esetén 7,62 m, középre rendképzéskor pedig 9,15 méter. A rend szélessége középre képzett rendnél 1,4 méter, míg oldalra kialakított rendek esetén 0,9-1,5 méteres lehet.

A szállító hevederek öntisztulók és feszességük szerszám nélkül állítható. A felszedő-rendképző tagok csúszótalpainak nagy érintkezési felülete még nagyon nedves talajviszonyok között is biztosítja a gép sima siklását a talajon. Ez a csúszótalp csillapító hatású, így csökkenti a rendszer rezgését és a talajegyenetlenségek okozta káros lengéseket. Hidraulikusan állítható felfüggesztési rendszernek köszönhetően rendkívül alacsony a talajra gyakorolt terhelése (0,059 kg/cm2).

Az új rendképző teljesítményigénye sík terepen minimum 100 LE, de a változó terepviszonyokhoz, és terméshozamhoz is jól alkalmazkodó üzemeléshez 180 LE teljesítményű erőgépet javasolnak.