fbpx

Kellemetlen lesz tankolni, szerdától többet fizetünk

Írta: Szerkesztőség - 2021 február 22.

Jelentősen emelkednek az üzemanyagárak szerdától: a benzin 6 Ft-tal kerül többe literenként, a gázolajért 4 Ft-tal fizetünk többet a hazai kutaknál a mai bejelentés szerint. Így a 95-ös benzin átlagára 410 Ft/liter, a gázolajé 425 Ft/liter körül lesz a hétközepén.

 

Városi forgalom

A kép 2021. február 17-én készült, az árak 7. heti állapotot mutatják (fotó: Barna Ferenc)

 

Érdemes odafigyelni, hogy hol tankolunk, mert jelenleg meghaladja a 100 Ft-ot a legalacsonyabb és a legmagasabb árral dolgozó kutat közti különbség.

 

A 95-ös benzin jelenleg az alábbi árjellemzőkkel bír:

  • minimum ár – 348,9 Ft/liter;
  • maximum ár – 459,9 Ft/liter.

 

A gázolaj az alábbi árjellemzőkkel bír:

  • minimum ár – 353,9 Ft/liter;
  • maximum ár – 471,9 Ft/liter.

 

Városi forgalom

A szakemberek szerint lassan meg kéne állni az emelkedő tendenciának, igazuk lesz? (fotó: Barna Ferenc)

 

A múlt héten a koronavírus járvány előtti szintet érte el olajár emelkedés a nemzetközi piacon, aminek eredményeként itthon is 400 forint fölé emelkedtek a benzin és gázolaj átlagárak. Tapasztalható, hogy az olaj ára kifejezetten érzékenyen reagál az elmúlt 1 évben a piacon történő változásokra. A Brent hordónkénti ára múlt héten megállt a 63 dolláros szinten, nem mutatott további jelentős emelkedést. Remélhető, hogy a mostani jelentős drágulás még a korábbi nyersolajár emelkedés lendülete. A szakemberek szerint az utóbbi időszakban tapasztalt áremelkedés üteme talán meg fog törni.

 

Forrás: holtankoljak.hu

Összeállította: Barna Ferenc