fbpx

Trelleborg abroncsújdonságok az Agritechnica 2023-ról

Írta: GÉPmax-2024/I. lapszám cikke - 2024 január 24.

Az aktuális kínálat mellett négy megújult abroncsszériával volt jelen a Trelleborg az Agritechnicán. Emellett bemutatták az Adaptive Tire Management System-et (ATMS), és hivatalosan is elindult a Premium Care program Európában, amely új szintre emeli a gazdálkodók támogatását.

Ez a Trelleborg eddigi legfenntarthatóbb gumiabroncsa, amely 47%kal alacsonyabb gördülési ellenállást, 26%-kal nagyobb tapadást biztosít kemény talajon. Emellett 12%-kal jobb gördülési komfortot ad. Sőt, akár 3%-os fogyasztás-csökkenést, illetve 3%os üzemóra-növekedést nyújt az elektromos traktorok esetében, mert ma már erre is kell gondolni. Nem beszélve az öntisztuló tulajdonságról, amely nemcsak a folyamatos és hatékony vonóerő-átadás része, de a közúti sárfelhordás csökkentésében, megakadályozásban szintén kiemelt szempont.

ProgressiveTraction gumiabroncs
A ProgressiveTraction® futófelület kialakítása csökkenti a talajtömörödést

HF1000, AZ ÚJGENERÁCIÓS GUMIABRONCS MUNKAESZKÖZÖKHÖZ

A legújabb HF1000 a Trelleborg újgenerációs munkaeszköz gumiabroncsa, amelyet kifejezetten a nagy kapacitású, kihordó- és szállítókocsik, valamint hígtrágya-tartálykocsik maximális kapacitásának kihasználáshoz tervezték. Innovatív futófelületi mintázattal rendelkezik, amely szélesebb felfekvést és hatékony öntisztulást biztosít, miközben minimalizálja a talajtömörödést, és maximális hatékonyságot garantál. A VF szövetváz és az acélöves szerkezet révén ez a gumiabroncs hosszú élettartamot és kiváló teljesítményt biztosít mind a szántóföldön, mind közúton.

MPT100: RUGALMAS ALKALMAZHATÓSÁG AGROTRUCK JÁRMŰVEKEN

Az MPT100 kifejezetten önkormányzati feladatokra, de leginkább mezőgazdasági szállítási és növényvédelmi munkákhoz kifejlesztett, nagy teljesítményű gumiabroncs. Az MPT100 kiváló stabilitást és nagyobb kopásállóságot biztosít, miközben lapos futófelületi koronája csökkenti a talajtömörödést. A kapaszkodóbordák és a futófelület kialakítása optimális öntisztulást biztosít, és megakadályozza a futófelület eltömődését.

HF1000 Trelleborg gumiabroncs
A legújabb HF1000 a Trelleborg újgenerációs munkaeszköz gumiabroncsa

TM1000 PROGRESSIVETRACTION® A TERMELÉKENYSÉGÉRT

A Trelleborg többszörösen díjnyertes gumiabroncsa egy lehetőség a termelékenység növelésére. A legkorszerűbb, nagy teljesítményű gépekhez készült, komfortos kezelhetőséget, nagy teherbírást, hatékony öntisztulást, s ezáltal nagyobb tapadást biztosít. A ProgressiveTraction® futófelület kialakítása csökkenti a talajtömörödést, nagy felfekvő felülete által ugyanakkor nagy vonóerőt képes átadni. Közúton elősegíti az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást, precíz futást, kényelmet, valamint hosszú élettartamot garantál.

Ezzel együtt a Trelleborg a traktorok, kombájnok és betakarítógépek számára készült és szabadalmaztatott mezőgazdasági TW felniprofilját is bemutatta, amely biztosítja a könnyebb felszerelést és az alacsony nyomású gumiabroncsok megfelelő abroncsnyomásának beállítást, a fokozott teljesítmény érdekében.

GUMIABRONCS-TECHNOLÓGIÁKA HOLNAP MEZŐGAZDASÁGÁÉRT

A Trelleborg bemutatta az ATMS (Adaptive Tire Management System) legújabb frissítéseit is. Az ATMS érzékelőkön keresztül valós idejű adatokat gyűjt a traktoron, érzékeli a gumiabroncsok munkakörülményeit, beleértve az egyes gumiabroncsok dinamikus terhelését, abroncsnyomását és hőmérsékletét. Munka közben a gazdálkodó folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogyan optimalizálhatja teljes mértékben a traktor konfigurációját az egyes műveletek során a felfekvő felület és a talajtömörödés csökkentése érdekében, a legmegfelelőbb gumiabroncsnyomás, valamint a traktor megfelelő ballasztozása révén, a jobb vezethetőség, a nagyobb tapadás és az alacsonyabb gördülési ellenállás érdekében közúton.

A rendszer első változata 2022-es bemutatásakor elnyerte a SIMA Innovációs Díj bronzérmét.

ÚJ PRÉMIUM ÜGYFÉLPROGRAM

A Trelleborg elindította Premium Care programját Európában, amely egy magasabb szintű támogatást, szakértelmet és gondoskodást kínál a gazdálkodóknak, beleértve a Trelleborg abroncsokra vonatkozó kiterjesztett garanciát is, a munkájuk hatékonyabbá tételéhez.

Kiss Bertalan