fbpx

A Trelleborg a fenntartható gazdálkodás felé vezeti a gazdákat

Írta: Fodor Mihály - 2023 november 07.

Az Agritechnica szakkiállításon a Trelleborg a 20-as csarnokban – #B04-es standon – mutatja be eddigi legfenntarthatóbb gumiabroncsát, a TM1 ECO POWER-t. Emellett az agrárszakemberek élőben fedezhetik fel az intelligens mezőgazdasági abroncsmegoldásokat, beleértve az Adaptive Tire Management System (ATMS), a TM1000PT, HF1000, MPT100 és TW felniket: mindezek a hatékonyabb és fenntarthatóbb ügyfélteljesítményért.

A Trelleborg belép az eSport világába is, hogy a modern mezőgazdaság kihívásait akár virtuálisan is felvegye, saját csapatával, amely a Farming Simulator League-ben versenyez. A Trelleborg #B04-es standján a rajongók és a látogatók kipróbálhatják és játszhatnak a Farming Simulator videojátékkal. 

A Trelleborg, folytatva a „mezőgazdasági ipar úttörőjeként” hosszú ideje fennálló hagyományait, bemutatja eddigi legfenntarthatóbb gumiabroncsát, a TM1 ECO POWER-t, amely 65%-ban újrahasznosított és bioalapú anyagokból készül.

Trelleborg

A futófelület kialakításánál alkalmazott fejlett technológia teszi a TM1 ECO POWER-t a páratlan abroncsmegoldássá a közúton és a kemény talajon, amely páratlanul alacsony gördülési ellenállást tesz lehetővé, ami jelentős megtakarítást jelent az elektromos traktorok üzemanyag- és akkumulátor-fogyasztásában.

A Trelleborg szakértői a helyszínen lesznek, hogy az ügyfeleknek az összes gumiabroncs előnyét bemutassák a valódi gumiabroncson, valamint bemutatják ezt az új gumiabroncsot a médiának az erre a célra szervezett konferencián november 13-án.

A Trelleborg, mint a mezőgazdaság globális gumiabroncs-vezetője, a standján bemutatja a piacon kapható legfontosabb, legújabb, fejlett gumiabroncs-megoldásokat, amelyeket úgy terveztek, hogy világszerte megoldják az agráriumot érintő legnagyobb kihívásokat. A Trelleborg a fenntarthatóbb teljesítmény, a nagyobb terméshozam és a hatékonyabb üzleti műveletek iránti igényre válaszul az új gumiabroncsok terén magasabbra tette a lécet.

A kiállított gumiabroncsok mindegyike kulcsfontosságú előnyöket kínál az agrárvállalkozások számára, alkalmazás és terhelhetőség szerint, sok közülük OEM-partnerekkel együttműködve fejlesztve.

A gumiabroncs-technológiák ma a jövő mezőgazdaságáért

Mivel a mezőgazdasági ágazat gyorsan fejlődik, a fejlett technológia a gazdák kezébe juttatása csak egy újabb módja annak, hogy a Trelleborg támogassa a szakembereket a mindennapi üzletmenetben.

Az ATMS (Adaptive Tire Management System) rendszerrel kezdve a gazdák valós idejű gumiabroncsadatokat kapnak a traktorok kontrollált teljesítménye érdekében a gumiabroncsra szerelt érzékelők segítségével, amelyek az intelligens gazdálkodást a mindennapi műveletekbe viszik. Az ATMS érzékeli a gumiabroncsok munkakörülményeit, beleértve az egyes gumiabroncsok dinamikus terhelését, nyomását és hőmérsékletét. Munka közben a gazdálkodó folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogyan optimalizálhatja teljes mértékben a traktor konfigurációját. Az egyes műveletek során az optimális futófelület és a talajtömörödés csökkentése érdekében a legmegfelelőbb gumiabroncs-nyomást választhatja, valamint a traktor megfelelő ballasztja révén a jobb közúti vezethetőséget, a nagyobb tapadást és az alacsonyabb gördülési ellenállást érheti el.

A 2022 novemberében a párizsi SIMA kiállításon (Franciaország) bemutatott HF1000 a Trelleborg következő generációs munkagépabroncsa, amelyet kifejezetten a nagy takarmánykocsik és hígtrágya-tartálykocsik nagyobb terhelhetőségének kezelésére terveztek. A legújabb HF1000 innovatív futófelületi mintázattal rendelkezik, amely jobb öntisztulást biztosít, minimális talajtömörödést és maximális hatékonyságot biztosít még a legigényesebb alkalmazásoknál is. A VF burkolat és az acélöves szerkezet révén ez a gumiabroncs hosszú élettartamot és kiváló teljesítményt biztosít mind a szántóföldön, mind a közúton.

Az kommunális és szállítási alkalmazásokhoz tervezett MPT100 egy rendkívül sokoldalú, nagy teljesítményű gumiabroncsnak bizonyult, amelyet többcélú teherautókhoz terveztek. Az MPT100 gumiabroncs kiváló stabilitást és nagyobb kopásállóságot biztosít, miközben lapos futófelülete csökkenti a talaj tömörödését. Az abroncs még tovább megy, mivel optimális öntisztulást is biztosít, köszönhetően a gondosan kialakított bordaközi felületnek, amelyek lehetővé teszik a sár kilökődését és megakadályozzák a futófelület eltömődését még intenzív sáros körülmények között is; így a gazdálkodók egy olyan gumiabroncsra támaszkodhatnak, amely mindig a legjobb hatékonysággal működik.

A Trelleborg többszörösen díjnyertes gumiabroncsa, a TM1000 ProgressiveTraction® is bemutatásra kerül. A legfejlettebb gépekhez készült, prémium kezelhetőséget, nagy teherbírást és öntisztulást, ezáltal nagyobb tapadást biztosít. A ProgressiveTraction® futófelület kialakítása, amely a gépek legújabb generációjához illeszkedik, a verhetetlen vonóerő révén extra széles futófelülettel kisebb igénybevételt biztosít a talajra; míg a közúton alacsony üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást, prémium kezelhetőséget és kényelmet garantál, miközben meghosszabbítja az abroncs élettartamát.

A Valtra 6. generációs S sorozatú traktor új korszakának beharangozására az Agritechnica kiállításon bemutatott, így becenevet kapott nagy teljesítményű traktorra egy teljes garnitúra „THE BOSS” felirattal személyre szabott Trelleborg TM1000PT gumiabroncs kerül, amely a híres Valtra Unlimited testreszabásokkal együtt kínálja mindazt a technológiát, amit a fejlett, intelligens gazdáink elvárnak.

A Trelleborg a komplett kerékmegoldások vezető szakértőjeként a mai traktorok, kombájnok és betakarítógépek számára készült, szabadalmaztatott mezőgazdasági TW felniprofilját is bemutatja, amely biztosítja a könnyebb felszerelést és az alacsony nyomású gumiabroncsok megfelelő felfújását a fokozott teljesítmény érdekében.

Játék is lesz

Végül pedig a Trelleborg #B04-es standja – 20-as csarnok – mindenkinek kínál valamit, beleértve a játékrajongókat is, egy teljesen a Farming Simulator eSportnak szentelt sarokkal. Az Agritechnica ad otthont a következő élő versenynek, amelyen a Trelleborg hivatalos csapata is részt vesz.

A játékosok és a látogatók hivatalos játéküléseken játszhatnak a legújabb Farming Simulator 22 videojátékkal, megtapasztalva egy valódi e-versenyt. A Farming Simulator egyedülálló játékélményt nyújt, ahol a játékosok a modern mezőgazdaság kihívásait vállalják, beleértve a földművelést, a termény betakarítását és az állatok etetését, és több mint 300, teljesen Trelleborg gumiabroncs megoldásokkal felszerelt traktor közül választhatnak.

Ez csak egy újabb módja annak, hogy a Trelleborg megmutassa elkötelezettségét a mezőgazdasági ipar fejlesztése mellett, ösztönözve a termelékenységet, a gazdálkodás hatékonyságát és a fenntarthatóságot azáltal, hogy új és izgalmas módon vonja be a gazdákat a jövőbe, a fejlett technológiák felhasználásával.