fbpx

A New Holland bemutatja a vadonatúj TE6 termékcsaládot

Írta: GÉPmax-2023/III. lapszám cikke - 2023 május 22.

A New Holland bemutatja az új Straddle Tractor TE6 sorozatot: TE6.120N és TE6.150N. Az új multifunkciós traktorokat kifejezetten a keskeny szőlőültetvények számára tervezték, amelyek rendkívüli manőverezőképességű és kompakt méretű gépeket igényelnek. Kereskedelmi forgalomba 2023 végétől kerülnek.

Az új Straddle Tractor termékcsalád formatervét a Straddle Tractor Concept adta, amelyet a New Holland az olasz Pininfarina formatervező céggel együttműködve alkotott meg, és amely 2022-ben elnyerte a Good Design Award és a German Design Awarddíjat. A Concept traktor futurisztikus és stílusos megjelenését a pezsgőspohár formája ihlette, tisztelgésként az olyan prémium bortermelők előtt, mint Champagne, Médoc és Burgundia.

Az új TE6.120N és TE6.150N valójában kifejezetten a legrangosabb bortermelő régiók némelyikéhez készült, alkalmazkodva a szűk francia szőlőültetvényekhez.

Az új traktorcsalád rendkívül multifunkcionális: három független munkaeszköz-zónával rendelkezik a többféle lehetséges munkagép-kombinációhoz. Emellett úgy tervezték őket, hogy extra gyors csatlakozást biztosítsanak – a permetezőgép esetében kevesebb, mint 10 perc –, és lehetővé tegyék a kezelő számára, hogy a munkaeszközöket a fülkéből való kiszállás nélkül csatlakoztassák, jelentős időt takarítva meg ezzel.

New Holland

A MAXIMÁLIS MANŐVEREZHETŐSÉGET A SUPERLIGHT ÚJ KORMÁNYRENDSZER BIZTOSÍTJA

Thierry Le Briquer, a New Holland szőlő-, olajbogyó- és kávébetakarító gépek globális termék- és platformmenedzsere szerint „Multifunkcionalitás, manőverezhetőség, kompakt kialakítás és teljesítmény: ezek az új termékcsalád kulcselemei, amelyek teljesen forradalmasítják az eszközhordozók kínálatát. A legjobb minőséget a franciaországi Coëx-ban található központunkban végzett mérnöki és gyártási munkánk biztosítja.”

A New Holland új generációs traktorválasztékának többi tagjához hasonlóan az új erőgépek is innovatív technológiával vannak felszerelve: Az Intelliview™ IV Plus kijelző és a hátulnézeti képernyők az eszközhordozó teljes irányítását teszik lehetővé, a My PLM Connect® segítségével pedig valós időben, a fedélzeten vagy távolról kezelhetjük az adatokat.

A Blue Power fényezés a New Holland új stílusvonalait tükrözi, és egyensúlyt teremt az elegancia és a kényelem között. Az ergonómiát teljesen átalakították, a felújított fülke kényelmet és jó kilátást biztosít.

Az FTP Industrial Stage V motor teljes stabilitást biztosít lejtőkön és emelkedőkön, az IntelliFlow hidraulikarendszer pedig kiegyensúlyozott erőelosztást garantál a hordozógép minden részén.

Carlo Lambro, a New Holland Agriculture márka elnöke szerint: „Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy kínálatunkat kiegészítjük ezekkel a Straddle traktorokkal. Az új, a Pininfarina tervezőcéggel kidolgozott dizájn ötvözi hosszú távú identitásunkat a leginnovatívabb jellemzőkkel.”

Fodor Mihály