fbpx

John Deere 7280R Az Év Traktora 2012

Írta: Szerkesztőség - 2012 április 26.

A 20 európai agrármagazin szerkesztőjéből álló zsűri hét modell közül a John Deere új, 7280R típusú traktorát választotta meg a 2012-es év legjobbjává. A díj átadására a világ legnagyobb beltéri mezőgazdasági kiállításán, a németországi Hannoverben megrendezett Agritechnicán került sor.

Az eseményen a John Deere részéről James Wienkes, a John Deere traktorrészlegének gépészeti menedzsere (Waterloo Works, Egyesült Államok) és a német fióküzem vezetője, Helmut Korthöber vette át az „Év Traktora 2012” díjat.
A John Deere 7280R az Intelligent Power Management (IPM) segítségével éri el a 310 lóerős csúcsteljesítményt, és ezzel a traktorgyártás jelenlegi csúcsát képviseli.
Az üzemanyag-takarékos IIIB dízelmotor mellett a 7280R Active-Command kormányzással is kapható, ami a 2009-es Agritechnicán a DLG aranyérmét nyerte el.

Az opcionális ActiveCommand kormányrendszer automatikusan alkalmazkodik a szántó vagy országút útviszonyaihoz. Ezen kívül a CommandView II fülke a CommandArm konzollal, a GreenStar 3 Command-Center kijelzővel és az opcionális ActiveSeat ülésrugózással – amely idén ezüstérmet nyert az Agritechnicán – egyedülállóan kényelmes munkakörnyezetet biztosít.

A 7280R-t úgy tervezték, hogy nagygazdaságok és bérszolgáltató cégek sokoldalú „igáslova” legyen; utólagosan az első évben felszerelik a JDLink Ultimate telematikával és a Service ADVISOR monitoring és diagnosztikai rendszerrel. A még nagyobb biztonság érdekében minden 7R-sorozatbeli traktort alapfelszerelésként ellátják a CESAR adatkezelővel és indításgátlóval, illetve egyedi, műholdas transzponderes kulccsal.

Kis Ferenc,
KITE Zrt.
www.kite.hu