fbpx

Kapacitásbővítés az AGCO Power-nél

Írta: Farkas Imre - 2024 április 07.

Az AGCO 70 millió eurót fektet be a finnországi Nokiában, Linnavuoriban található AGCO Power-be, hogy felgyorsítsa a további „clean energy”-vel kapcsolatos innovációk fejlesztését.

A kiterjedt beruházás lehetővé teszi egy „clean energy” laboratórium felépítését üzemanyagcellák alternatív üzemanyagok tesztelésére, és olyan elektromos hajtások kiválasztására, amelyek csökkentik a gazdálkodók flottájának károsanyag kibocsátását.

AGCO Power gyártósor
Az AGCO, Linnavuori üzem működésébe invesztált befektetései összesen több mint 100 millió eurót tettek ki az elmúlt öt évben.

A fejlesztések közé tartozik még egy oktató- és látogatóközpont, egy gyártócsarnok a hengerfejek megmunkálására, illetve az automatizált folyamatosan változó sebességváltókhoz (CVT) alkatrészek gyártására. Egy fényezőműhelyt és motor teszteléshez kialakított egységet is építenek. Az összesen 11 000 négyzetméteres új épületek 2024-ben és 2025-ben készülnek el.

„A tiszta energia jövőjébe fektetünk be. A termelési és kutatási kapacitások hozzáadásával az AGCO Power képességeket épít ki, hogy jobban ki tudja szolgálni a munkaerőt és a világot fenntarthatóan tápláló mezőgazdasági termelőket” – mondta Juha Tervala, az AGCO Power ügyvezető igazgatója. Az AGCO, Linnavuori üzem működésébe invesztált befektetései összesen több mint 100 millió eurót tettek ki az elmúlt öt évben.

AGCO Power
Az AGCO 70 millió eurót fektet be a finnországi Nokiában, Linnavuoriban található AGCO Power-be

Új technológia tesztelése

Az AGCO a dízelmotorok mellett alternatív üzemanyagokat használó motorok és különféle, károsanyag-kibocsátást csökkentő elektromos megoldások fejlesztésével bővíti terméktechnológiai portfólióját. Az új linnavuori kutatólaboratórium az AGCO Power termékfejlesztési felelősségének természetes kiterjesztése.

„A tiszta energia laboratóriumban több cella is helyet kap az alternatív üzemanyagokkal működő belsőégésű motorok tesztelésére, valamint számos elektromos megoldás, például hibrid hajtások, üzemanyagcellák és nagyfeszültségű akkumulátortechnológia fejlesztése is helyet kap” – mondta Tervala.

Juha Tervala, az AGCO Power ügyvezető igazgatója
Juha Tervala, az AGCO Power ügyvezető igazgatója

A megmunkálási kapacitás növekedése

Az AGCO a sebességváltó-alkatrészek gyártását a bővítést követően Linnavuoriban központosítja. A beruházások most lehetővé teszik, hogy az AGCO traktormárkái számára bővítsék a CVT-alkatrészek gyártását, és a tervek szerint ezen a helyen további nagy pontosságú erőátviteli alkatrészeket gyártanak majd. Az új gyártócsarnokban az AGCO Power CORE motorok hengerfejeinek gyártására szolgáló új megmunkálósor is helyet kap majd, magas fokú automatizálással.

„Jelenleg körülbelül egymillió fogaskereket és tengelyt gyártunk évente, de ez a szám a beruházások után várhatóan megduplázódik” – összegzi Tervala.

Forrás és képek: https://news.agcocorp.com/