fbpx

A Titan bővíti a termelési kapacitását

Írta: Farkas Imre - 2024 április 07.

A Titan International (Titan) befejezte a Des Moines-i (IA USA) gyártóüzemének jelentős korszerűsítését. A 2 millió dolláros beruházás a Titan többéves stratégiai befektetési tervének része, és két új, keményítő abroncsprést is tartalmaz, amelyek a nemrégiben kibővített AgraEDGE gumiabroncs-családhoz illeszkednek.

A gyártóüzem bővítése a Titan azon stratégiai lépéseinek a része, amelyek célja a termelési kapacitás növelése, valamint a kereskedők és végfelhasználók jobb kiszolgálása. A megnövelt kimeneti kapacitással a Titan a jövőben is kielégíti a kulcsfontosságú, nagy mezőgazdasági gumiabroncs méretek iránti keresletet. Ez gyorsabb átfutási időt eredményez a rendelés leadása és a kiszállítás között, ami csökkenti a kereskedőknek a magas készletszint fenntartásának szükségességét.

Titan Abroncsprés
A két új, keményítő abroncsprést, amelyek a nemrégiben kibővített AgraEDGE gumiabroncs-család tagjait állítják elő – fotó: https://www.titan-intl.com/

„A gyártóüzemünk korszerűsítésével és az új gumiabroncs-gyártó gépekbe való befektetéssel megtesszük az első lépést általános növekedési céljaink elérése felé” – mondta Lester Brewer, a Titan NA Tire Operations alelnöke. „Ez a befektetés lehetővé tette számunkra, hogy növeljük abroncsok gyártási kapacitását, így jobban teljesíteni tudjuk a piacon szükséges, előre jelzett további mennyiséget.”

Az új gumiabroncs-gépek nemcsak növelik a kibocsátási kapacitást, hanem automatizálást is tartalmaznak az ismételhető feladatokhoz, fokozva az alkalmazottak biztonságát, miközben javítják az általános minőséget és a termelékenységet, összhangban a Titan folyamatos fejlesztés, illetve innováció iránti elkötelezettségével.

„A korszerűsített épület és a két új gumiabroncsprés a des Moines-i üzem kapacitásának bővítésére és a nagyobb radiál gumiabroncsok gyártására irányuló több éves beruházás csúcspontja” – tette hozzá Brewer. „Ez azonban csak egy újabb lépés növekedési stratégiánk mentén. Folytatjuk a növekedést az új termékek révén.”

A gyártóüzem bővítése és az új gumiabroncs-gépek munkába állítása biztosítja a Titan számára a szükséges infrastruktúrát ahhoz, hogy az év során több új termékkínálatot is bemutathasson.

Forrás: https://www.titan-intl.com/