fbpx

Videón az új John Deere szemenkénti vetőgép

Írta: - 2022 március 23. -Hirdetés

Nemcsak Amerikában, hanem hazánkban is nagy múltra tekintenek vissza a John Deere szemenkénti vetőgépek. A KITE Zrt.-től, hazánk hivatalos John Deere forgalmazójától már több mint 1000 db JD szemenkénti vetőgép talált gazdára. Ebben a cikkben bemutatjuk az új John Deere 1725NT 8 soros ExactEmerge kocsikkal szerelt vetőgép legfontosabb jellemzőit.

A John Deere 1725NT vetőgép intelligens megoldásai révén képes az aktív csoroszlyaterhelés szabályzásra, menet közben, automatikusan – a nagysebességű munkavégzés mellett is – biztosított a vetésmélység-tartás és tőtáv-egyenletesség. A kanyarkompenzációnak köszönhetően görbe nyomvonalon végzett munka esetén is minden soron biztosított a precíz tőtávolság-tartás.

Az ExactEmerge vetőkocsiknál a vetőmag-adagolás teljeskörűen ellenőrzött a vetőtárcsától egészen a magárokig. A kocsik sajátossága az elektromos hajtású magadagoló és a kefés maglehordó rendszer. Így a vetőmag a magtartálytól a magárokig folyamatosan kontrollált, kötött pályán mozog (ejtés nélkül), elérve ezzel a maximális vetési pontosságot. A kefés maglehordó a különböző nagyságú, alakú és súlyú vetőmagok esetén is garantálja az egységes tőtávolságot.

A tökéletes vetőmag-kijuttatásról a vetésellenőrző rendszer ad visszajelzést a John Deere monitoron keresztül. Az automatikus sorelzárással megszünteti a rávetést/kihagyást, a differenciált inputanyag-kijuttatás pedig lehetőséget ad vetési zónák kialakítására.

A további képességnövelő egységekkel, mint a magágykészítő szerelvény, mikrogranulátum-szóró egység és a KITE JET folyadék kijuttató rendszer, a vetéssel egy menetben magágyat készít, talajfertőtlenítőt helyez le, starter műtrágyát juttat ki és sávot permetez.

A vetőgép kialakításából, tömegéből adódóan képes 16 km/h sebességgel is precíz mélységtartás mellett dolgozni, így akár napi 80 ha vetési teljesítmény is elérhető.

John Deere 1725NT vetőgéppel történő vetés utáni kelés

Végezetül, íme néhány kép a John Deere 1725NT géppel vetett 2021-es kelésről. Érdemes megnézni, milyen egységes az állomány tőtávolság és fejlettség szempontjából egyaránt.

További részletekért keresse fel a KITE gépértékesítőjét!

Kolozsvári István
marketingmenedzser