fbpx

8 érdekesség a John Deere R41 sorozatú önjáró permetezőről

Írta: - 2022 március 09. -Hirdetés

Nagy teljesítmény, maximális hasznos üzemidő, a lehető legalacsonyabb üzemeltetési költség. Ezek azok a tényezők, amire Önnek igazán szüksége van új permetező esetén. E szempontokat is figyelembe véve született meg a John Deere R4140i/R4150i önjáró permetezőgép is. Íme 8 érdekesség a gépről.

1.Fülkekényelem és biztonság mindenek felett

Az új generációs fülke minden eddiginél kimagaslóbb kényelmet és jobb kialakítást nyújt. A logikus kezelőszerv-kialakítás, a 4640-es univerzális kijelző, a CommandARM, az XtraFlex kerékrugózás, valamint a jól támasztó légpárnás ülésnek köszönhető kényelem mellett a túlnyomásos fülke hermetikusan megvéd a portól, permetrészecskéktől és párától, miközben a hatékony levegőszűrés gondoskodik arról, hogy tiszta levegőt lélegezzen. És akkor a kilátásról még nem is esett szó: teljesen akadálymentes kilátás, ami a stresszmentes és pontos munkavégzést segíti akár egy hosszú műszakban is.

2. Akár 36 m keretszélesség

A szórókeretet tekintve a legszélesebb kivitel 36 méter. Az acélkeret mellett elérhető szénszálból készült keret is, ami hatszor erősebb, ugyanakkor sokkal könnyebb, mint a hagyományos anyagok. Ezenkívül korrózióálló és tartós is. Érdekességképpen, a John Deere szénszálas szórókeretének kifejlesztésében részt vett a King Agro, a versenyjachtok szénszál-szakértője is.

3. Hatékony és erős motor

A 6 hengeres, 6,8 literes 255 LE-s John Deere által mezőgazdasági célra kifejlesztett PowerTech motor már jól ismert a kis üzemanyag igényéről, ami alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett is stabil teljesítményt biztosít. Ráadásul az orr-részben elhelyezett, szervizeléshez is könnyen hozzáférhető motor optimális egyensúlyt biztosít a gépnek.

4. Nagyméretű permetlé-tartály

A 4000 literes (R4140i) vagy az 5000 literes (R4150i) polietilén permetlétartályok is a nagy területteljesítményt hivatottak segíteni, így könnyebben betarthatja a legszorosabb kijuttatási határidőket is.

5. XTRAFLEX kerékfelfüggesztés

Élvezze az automatikus önszintező rendszerrel ellátott, pneumatikus kerékrugózás nyújtotta komfortot: a kerekek egymástól függetlenül 200 mm-es függőleges elmozdulásra képesek, ezáltal az egyenetlen terepviszonyokhoz jobban alkalmazkodik a permetezőgép.

6. Villámgyors feltöltés

A PowrSpray segítségével töltsön a permetezőgépbe akár 5000 litert kevesebb, mint 5 perc alatt, és még mindig marad ideje és tiszta vize a permetezőszerek bekeveréséhez és az üres flakonok kiöblítéséhez. A PowrSpray™ rendszerrel a feltöltés egyszerű, gyors és kényelmes. Csak írja be a betölteni kívánt folyadék mennyiségét a Solution Command billentyűzeten, és nyomja meg a Start gombot. A külön feltöltőszivattyú azonnal megkezdi a feltöltést akár 1200 l/min teljesítménnyel.

7. Ultrahangos precizitás

A TerrainControl Pro, a TerrainCommand Pro és az aktív központi keretvezérlés kiegészítik a 40i és 50i permetezőgépek már amúgy is példaértékű mechanikus szórókeret-stabilitását. Nincs kihagyott rész, nincs elsodródás, csak precíz lefedettség, automatikusan.

A TerrainControl Pro and TerrainCommand Pro használatával a szórókeret mindig ott lehet, ahol az optimális lefedettség érdekében lennie kell. Az adott célra tervezett, hibrid üzemmódú szenzorok egyidejűleg követik nyomon a talajt és a kultúrát, és betanulják a kultúra magasságát, így nem süllyesztik le a szórókeretet, ha az dőlt terményhez ér. Az aktív központi keretvezérlés kiküszöböli a nemkívánatos elmozdulást, és megakadályozza a szórókeret elbillenését a táblavégi fordulókban.

8. ExactApply fúvókánkénti vezérlés a precizitásért

Az ExactApply rendszernek köszönhetően minden egyes hektárt ugyanolyan hatékonysággal láthat el, hiszen a fúvókákat akár egyenként is vezérelheti, így csökkentve az átfedéseket, kihagyásokat. Ráadásul az ExactApply új fúvókaváltó rendszere menetsebesség-arányosan váltja a fúvókákat, így a szóráskép mindig tökéletes lesz a menetsebességtől függetlenül.

Tekintse meg az alábbi videón az új John Deere R4140i és R4150i permetezőgépet munka közben.

További részletekért és akciókért keresse KITE gépértékesítőjét!