fbpx

25 egyedi megjelenésű klasszikus Land Rover

Írta: Gépmax-2022/VI. lapszám cikke - 2022 december 21.

A Land Rover Classic 25 darab, egyedi megjelenésű Classic Defender Works V8 Trophy II gépkocsi megépítésével tiszteleg a múlt legendás Land Rover expedíciói előtt.

A különleges jármű választható 90 és 110 Station Wagon kivitelben, illetve most első ízben és korlátozott példányszámban 110 Double Cab Pick-Up felépítménnyel is elérhető a Defender Works V8. A széria minden egyes példányát a Land Rover Classic elhivatott munkatársai szerelik össze. Hajtásukról 405 lóerős, 5.0 V8-as benzinmotor és nyolcfokozatú ZF automata sebességváltó gondoskodik, a vezethetőségért feljavított fékrendszer és mindenre kiterjedő futóműcsomag felel.

A jellegzetes Fuji White / Narvik Black külső megjelenést selyemfényű fekete motorházfedél, valamint fekete külső dekorrészletek teszik még erőteljesebbé, kiegészítve a klasszikus hangvételű Land Rover Trophy emblémával. A terepalkalmasságot olyan kiegészítő tartozékok javítják, mint a beépített csörlővel szerelt első védőkeret, a szélvédő fölött, az autó teljes szélességében futó, nagy fényerejű LED-es kiegészítő világítás, a küszöbvédő elemek, a külső bukókeret, valamint a hátsó vonószem. Az utastérben a Recaro sportüléseket, a műszerfalat és további felületeket kéttónusú Windsor bőr borítja, az utasok szórakoztatásáról Land Rover Classic infotainment-rendszer gondoskodik, a műszerfalon pedig egy Elliot Brown óra található, amelynek számlapja a külső rejtőmintázatot idézi.

Farkas Imre