fbpx

Intelligens permeteződrón Pininfarina megjelenéssel

Írta: Farkas Imre - 2022 február 12.

Az Eavision bemutatta új, minden területre alkalmas intelligens drónját, az EA-30X-et, amelyet a Pininfarina Shanghai tervezett.

Az EA-30X egy kifejezetten dombokra és hegyekre fejlesztett professzionális mezőgazdasági permetező drón, amely a legkülönbözőbb terepet, minden növényvédelmi alkalmazási forgatókönyvet lefed.

Az EA-30X dual-eye környezetérzékelő technológia új generációja biztonságos és dinamikus folyamatos akadálykerülést, illetve a terep teljes lefedését biztosítja. Az éjszakai navigációs világítási rendszer új generációja lehetővé teszi a dupla optikás kamerarendszer segítségével a nappali, illetve éjszakai autonóm működést. A CCMS-L20000 új generációs dual-peak párásító fúvóka behatol a vastag lombkoronás növényekbe, és jelentősen megnöveli a levelek hátoldalán az adagolás mennyiségét.

A kettős kamera lehetővé teszi, hogy a drón olyan kihívásokkal teli környezetben is működjön, mint a dombos és hegyvidéki terep. A Pininfarina formatervezői a tervezési folyamat során mélyen figyelembe vették a binokuláris kamerát. Az optikákat egy gyönyörű formájú borító védi, de nem zárja el a látómezőt, és egyben nagyon jól védi a kamerát. A kamera kialakítása is az Eavision logójára, a sasra épül, amely formailag és jelentésében is hasonló.

A dizájn összhangban van a márka sasszimbolikájával, kiemeli a „kétszemű” kamerát, miközben középen egy megemelt formavonalat ad hozzá, szépen integrálva a karosszériát, illetve a csövet, megőrizve a szilárdságot, a gyorsaság érzését, de mindeközben hősies marad. A színválasztás alapja az Eavision márka kékje, egy viszonylag visszafogott és hangulatos kék, amely kapcsolatot teremt a termék, a márka illetve az érzelmek között.

EA-30X drón
A dizájn összhangban van a márka sasszimbolikájával – fotó: https://en.eav.top/

Az EA-30X precíz permetezést ér el fix pontokon, intelligens útvonaltervezéssel, több fel- és leszállási ponttal. Az integrált FPV távirányító rendszerrel minimalizálja a teljes, illetve üres repülési időt, több mint 30%-kal javítva a működési hatékonyságot. Az új 5C töltési mód két akkumulátort és egy töltést tesz lehetővé. Csökkenti az akkumulátor karbantartását, illetve lehetővé teszi az intelligens karbantartást, a valós idejű ütemezést, továbbá a drón állapotának figyelését.