fbpx

SAM Combo Spreaders – Sokoldalú alkalmazás

Írta: GÉPmax-2024/III. lapszám cikke - 2024 június 11.

Az új-zélandi SAM Machinery Ltd. 800-as sorozatú Combo Spreaders szórógépcsaládja extra sokoldalú a szórható anyagok tekintetében.

Az eszköz szuperfoszfát, karbamid, mész, csirke- és sertéstrágya kijuttatására is képes. A 4, 5, 6 és 8 tonnás kapacitással kapható széria tagjai alapkivitelben 800 mm-es, gumi lehordó padlószalaggal vannak felszerelve. A lehordórendszer a meghajtást sebességarányosan, a himbarendszerű, lengőtengelyes tandemfutómű jobb hátsó kerekének tengelyére ráfűzött fogaskerékről, görgős láncos-lánckerekes áttételen keresztül kapja.

SAM Combo Spreaders
A 4, 5, 6 és 8 tonnás kapacitással kapható széria tagjai alapkivitelben 800 mm-es, gumi lehordó padlószalaggal vannak felszerelve – fotó: https://sammachinery.co.nz/

A kijuttatandó mennyiséget lánckerékváltással, illetve a lehordószerkezet garatajtójának csavarorsós állításával lehet szabályozni. A 3-3 lapátos, rozsdamentes szórótárcsapár hidraulikus hajtású. A beállítások történhetnek manuálisan, de lehetőség van intelligens, számítógépes vezérlőrendszer alkalmazására, mérlegekkel.

Farkas Imre