fbpx

Bevált német silózószéria kínai koppintása

Írta: Farkas Imre - 2024 február 15.

A 2013-ban alapított kínai Wuhan Anon Tech-Trade Co., Ltd. többek között mezőgazdasági, élelmiszeripari, és építőipari gépek tervezésével, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

A közelmúltban újabb terméket mutattak be. Eddig csak kis teljesítményű önjáró silózókat gyártottak, de annak érdekében, hogy a nyugat-európai modellek importjára hazai alternatívát nyújtsanak, a nagy teljesítményű kategóriában is piacra dobtak egy magajáró silózó szériát. Nem törték magukat a fejlesztéssel, inkább úgy voltak vele, hogy valami olyan alapot keresnek, ami már korábban máshol bevált. A kínai gyártóktól nem áll messze az olykor diszkrét, vagy kevésbé leplezett másolás a nagy nyugati gyártóktól. Így nem meglepő, hogy ennek a konstrukciónak is van egy nagyon hasonló európai alapja, amelynek ötlete alapján épült a kínai másolat.

Anon silózó
Az első nullszéria már tavaly augusztusban elkészült  – fotó: https://anoncn.com/

A két modellből álló széria külsőleg, kísértetiesen hasonlít a 90-es első felében, Európában piacra dobott CLAAS JAGUAR 840-860-880 önjáró szecskázóra. Nem csak külső hasonlóság van, de nagyon hasonló műszaki paraméterekkel rendelkezik a kínai silózó széria. 700 mm-es aprítódob szélességgel, és 630 mm dobátmérővel rendelkezik, amit a Jaguar esetében is 600 mm volt. Itt viszont a szecskahosszúság választéka sokkal szűkebb, hiszen csak 7, 15 és 21 mm-es aprítási hossz választható. Természetesen kínai gyártású Common Rail befecskendezésű 350, illetve 450 lóerős dízelmotor adja a meghajtást. Trelleborg gumiköpenyeken gurul a monstrum és Kemper adapterrel végzi a betakarítást. A gyártó sajtóközleménye szerint évi 5000 darab gyártásikapacitásra is képesek és az első nullszériát már kibocsátották. Saját márkanév alatt belföldi piacra kínálják, de más nagy kínai gyártók emblémájával fémjelezve (Lovol) külpiacokon is értékesítik.