fbpx

Nemzetközi mezőgazdasági innovációs konferencia 2024

Írta: - 2024 április 30.

Az IAAS (International Association for Agricultural Sustainability) Nemzetközi Mezőgazdasági Innovációs Konferenciája június 10-én kerül megrendezésre a DLG frankfurti központjában.

A „Fenntartható mezőgazdaság előmozdítása az innováció révén” címet viselő konferencia a világ vezető szakértőit, gyakorlati szakembereit és az agrárágazatban érdekelt szereplőket fogja össze, akik a jövő mezőgazdaságának kérdéseit vitatják meg, többek között az élelmezésbiztonság, a szegénység csökkentése és az éghajlatvédelem globális céljainak elérésének módjait. A konferencia keretében június 11-én és 12-én gyakorlati kirándulást szerveznek néhány kiemelt fontosságú ipari partnerhez. A „Call for Papers and Cases” keretében a kutatók, gyakorlati szakemberek és vállalatok már most beküldhetik hozzászólásaikat és esettanulmányaikat az IAIC-hez.

A fenntartható fejlesztésekre összpontosítva a támogatható hozzászólások témaköre a mezőgazdasági értéklánccal kapcsolatos témák széles skáláját öleli fel, egészen a növény- és állattenyésztéstől a csomagolásig és a jogi kérdésekig.

A 2016-ban életre hívott konferenciának eddig négy egymást váltó helyszín adott otthont Kelet-Ázsiában, többek között Tajvanon, Thaiföldön, Kínában és Japánban. Egy alkalommal az Egyesült Államokban is megrendezésre került, az idei, németországi konferenciát pedig – a korábbi franciaországi és finnországi helyszínek után – immár harmadszor tartják meg Európában.

A Nemzetközi Agrár Innovációs Konferencia,melynek szerves részét képezi a mezőgazdasági gyakorlat, az ipar, valamint az alap- és alkalmazott kutatások közötti tapasztalatcsere tekintetében mára a fenntartható mezőgazdaság egyik legnagyobb globális platformjává nőtte ki magát.

Esettanulmányok benyújtására vonatkozó felhívás

A konferenciával kapcsolatos előadások és tanulmányok beküldésére szóló felhívás immár nyitva áll. A lehetőség az agrárinnováció és az élelmiszertermelés területén tevékenykedő kutatók, gyakorlati szakemberek és vállalkozók számára egyaránt elérhető, a szervezők kutatási tanulmányokat és esettanulmányokat várnak. További részletek a fenntartható mezőgazdaság témáinak széles köréről és a dokumentumok beküldésére vonatkozó szabályokról a https://iaic.iaas.org.sg/author-guide oldalon találhatók. A Németországból vagy Európából érkező résztvevők a konferencia során ingyenesen, a helyszínen vagy online mutathatják be szaktudásukat. A beadványok elküldésének határideje 2024. május 20.

(További tudnivalók, valamint a pályázatokkal kapcsolatos tájékoztatás: Martina Clausen, DLG Mezőgazdasági Kompetencia Központ, [email protected].