fbpx

A Bobcat bemutatta az új MT100 mini gumihevederes rakodógépet

Írta: - 2022 október 04.

A Bobcat MT100 mini gumiheveders rakodógép megszünteti a kézi munka szükségességét, és kiváltja a talicskák, lapátok és kéziszerszámok használatát számos helyen az építőiparban – bontásban, kertépítésben –, a mezőgazdaságban és más iparágakban.

A mindössze 904 mm-es szabványos szélességgel (amely a nagyobb stabilitást és alacsonyabb talajnyomást biztosító Wide Track opcióval 1045 mm-re nő) az új MT100 csökkentett méretei lehetővé teszik a keskeny kapukon és ajtókon való könnyű áthaladást, és megkönnyítik a munkát szűk helyeken.

Az MT100 szélesebb rálátást biztosít a felhasználónak a gép oldalaira, valamint a kanál vágóélére vagy a tartozékra. A gumihevederes rendszerrel kombinálva az MT100-on a vezető platformja, növeli a kezelő kényelmét és magabiztosságát. Az MT100 ISO joystick vezérlője ergonomikus kialakítású, precíz munkavégzést biztosít – így a gép irányítása biztonságos, egyszerű és kényelmes.

John Chattaway, a Bobcat rakodók termékmenedzsere az alábbiakat nyilatkozta: “Az MT100 mini gumihevederes rakodóval a felhasználók a legszűkebb helyeken is közlekedhetnek és dolgozhatnak, ahol más gépek már nem tudnak. Komoly munkát végez: hulladéktelepeken, a szállítószalagok alatti takarítástól kezdve az árokásásig, földmunkáig, anyagmozgatásig és még sok más feladatig az építési és bontási területeken. Az MT100 a nagyobb Bobcat kompakt rakodók tartozékainak sokoldalúságát is kínálja.”

Kiemelkedő specifikációk a legigényesebb munkákhoz is

Kompakt mérete ellenére az MT100 mini lánctalpas rakodógép 460 kg névleges teherbírást, 1314 kg billenőterhelést, erőteljes felszakító erőt és 2057 mm-es emelési magasságot biztosít.

Az áthelyezhető ellensúlyok (CW) rendszere még több képességet biztosít, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az emelőkapacitást az alkalmazástól függően testre szabja. Az ellensúlyok alapfelszereltségként az első tengelyen helyezkednek el, hogy optimális súlyelosztást biztosítsanak. A hátsó tengelyre való áthelyezésük szükség esetén 485 kg-ra növeli a teherbírást és 1387 kg-ra a billenő terhelést.

Az MT100 StageV környezetvédelmi besorolású, 25 LE-s motorja hatékonyan hajtja a munkaeszközöket. A gumihevederes hajtás és a nagy teljesítményű, 41 l/perc segédhidraulika biztosítja, hogy az MT100 többfunkciós munkákhoz is használható legyen, melyekhez különböző  adapterek állnak rendelkezésre.

Akár építkezésről, bontásról vagy tereprendezésről van szó, az MT100 számos olyan tartozékkal használható, amelyek a vállalat egyéb kisméretű rakodóin is megtalálhatóak, és ugyanazt a szabványos Bob-Tach eszközcserélő rendszert használják. Egy közös ipari elektronikai rendszer is rendelkezésre áll a gépen, amely az ügyfelek flottájában lévő egyéb berendezésekhez is csatlakoztatható.

Az MT100 gumihevederes kialakítása lehetővé teszi a már előkészített talajon való közlekedést, mely minimalizálja a felületi sérülésekkel kapcsolatos javítások és a belőlük eredő költségeket. A 36 kPa talajnyomással a szabványos 180 mm keskeny nyomtávok jó védelmet nyújtanak a legtöbb gyep és kész felület számára. Az opcionális 250 mm széles nyomtáv tovább csökkenti a talajnyomást 30 kPa értékre. Az MT100 emellett kategóriájában vezető, 205 mm-es hasmagassággal rendelkezik, ami biztonságosabbá és könnyebbé teszi a bontási és tereprendezési feladatoknál, az akadályok fölött és körül történő munkavégzést.