fbpx

Le se tagadhatná származását az új fehérorosz műtrágyaszóró

Írta: Farkas Imre - 2021 június 21.

A fehérorosz Bobruiskagromash az idei Belagro-2021 szakvásáron mutatta be új vontatott műtrágyaszóróját, az RU-7000-1 típust.

A himba rendszerű, lengőtengelyes tandemfutóművel szerelt vontatott műtrágyaszóró orosz nyelvterületről való származását le se tagadhatnák, annyira látszik már a külső jegyeinek konstrukciós megoldásain. A nyers megjelenésének minősítése helyett lássuk inkább egy fehérorosz nagy teljesítményű műtrágyaszóró mit nyújt műszaki téren.

 

műtrágyaszóró ru-7000-1
A láncos-kaparóléces lehordószerkezet megrendeléstől függően lehet sebességarányos mechanikus vagy hidraulikus meghajtású – fotó: https://bobruiskagromach.com/

 

A 8 tonna teherbírású kijuttató eszközt a gyártó szilárd ásványi műtrágyák, mészanyagok és szilárd kémiai tápanyagok egyenletes kijuttatására ajánlja. A különböző anyagokhoz kétféle röpítőtárcsával szállítják. A gyártó tájékoztatása szerint a tartály, a kijuttató egység és az alvázszerkezet tartós rozsdamentes acélból készül, ami jelentősen megnöveli a gép élettartamát. A láncos-kaparóléces lehordószerkezet megrendeléstől függően lehet sebességarányos mechanikusmeghajtású, a szórógép kerekeiről dörzskerék segítségével hajtva, vagy sebességtől független szabályzású, hidraulikus meghajtású, utóbbinál átfolyásszabályozó szeleppel fokozatmentesen változtatható sebességgel.

 

műtrágyaszóró ru-7000-1
A szórótárcsák meghajtása is lehet közvetlenül a traktor TLT-ről hajtott, vagy hidraulikus meghajtású – fotó: https://bobruiskagromach.com/

 

A szórótárcsák meghajtása is lehet közvetlenül a traktor TLT-ről hajtott, vagy hidraulikus meghajtású. A tápanyag adagolásának programozását és vezérlését a fedélzeti számítógép végzi. 5,2 és 27,5 hektár / óra között, Munkaszélessége 8 és 22 m között, míg területteljesítménye 5,22-27,5 ha/h között alakul. A kijuttatási dózisarányt tág határok, 50- 7000 kg/ha között választhatjuk meg.