A New Holland a Stage V Boomer termékcsalád bevezetésével bővíti kompakt traktorkínálatát

Írta: Fodor Mihály - 2021 június 21.

A New Holland Agriculture bemutatta az új, Stage V-nek megfelelő Boomer traktorcsaládot, amely nagyobb teljesítményt nyújt, miközben kompakt mérete megmarad. Az új funkciók tovább javítják a traktorok hatékonyságát és kezelői kényelmét.

 

Edoardo Ronco, a kompakt traktorok európai termékmarketing-menedzsere szerint: „A Boomer termékcsalád az egyszerű használat, a hatékonyság és a kényelem tökéletes kombinációja egy kompakt csomagban. Az ügyfelek számára széles körű modellválasztékot kínál, amely a legkülönbözőbb alkalmazási területeket fedezi le, amelyek egy kistraktorban a legnagyobb sokoldalúságot és manőverezhetőséget igénylik – a kertépítéstől a golfpályák karbantartásáig, a hobbi- és részmunkaidős gazdálkodóktól a háztulajdonosokig, a kertészettől és üvegházi termesztéstől a gyümölcsösökig és szőlőültetvényekig. Az új Stage V termékcsalád nagyobb teljesítményt és hatékonyságot, valamint jelentős előnyöket kínál a kezelő számára, többek között a magas komfortfokozatú fülkével elérhető modellek szélesebb választékát.”

 

New Holland
A Boomer termékcsalád két új 3. osztályú modellel, a 47 lóerős Boomer 45-össel és az 57 lóerős Boomer 55-össel bővült

 

 

Új modellekkel kibővített kínálat

A Boomer termékcsalád két új 3. osztályú modellel, a 47 lóerős Boomer 45-össel és az 57 lóerős Boomer 55-össel bővült, így a 60 lóerőhöz közeli teljesítményszegmenset lefedik. A nagyobb teljesítményű kínálat tovább növeli a Boomer sokoldalúságát, mivel könnyebben vállalják a legigényesebb munkákat, amelyek jellemzőek erre a termékcsaládra – a kaszálástól a szállításig és egyéb feladatokig, mint például a könnyű talajművelés, a söprés és a hóeltakarítás.

 

Új utastér a teljes kínálatban és kiváló kényelem

Minden 2-es és 3-as osztályú modell mostantól a kiváló kilátást és ergonomikus kezelőszerveket biztosító, magas komfortfokozatú Boomer Suite™ felszereltséggel kapható. A megújult műszerfal új, a műszerfalon megjelenő LCD kijelzővel rendelkezik, annak segítségével informál a jármű sebességéről, ami megkönnyíti a kezelést. Az új Boomer termékcsalád számos funkcióval fokozza a kezelő kényelmét és csökkenti a fáradtságot. A hidrosztatikus sebességváltóval felszerelt modellekhez alapfelszereltségként jár a sebességtartó automatika. Az ilyen sebességváltóval felszerelt 3. osztályú fülkés modellekhez az új Servo Hydraulic Assist opció is elérhető, amely minimálisra csökkenti a pedál működtetéséhez szükséges erőkifejtést.

 

New Holland

 

Nagyobb hatékonyság és termelékenység ugyanabban a kompakt csomagban

A hidrosztatikus sebességváltóval ellátott modellek mostantól EZ Speed funkcióval is elérhetők, amely összehangolja az előremeneti hidrosztatikus pedál és a motor fordulatszámát, ami nagyobb hatékonyságot és sokoldalúságot eredményez. Ha a kezelő aktiválja, és a kézi gázpedál alacsony állásban van, a motor a hidrosztatikus pedál lenyomásakor felgyorsul. Ez biztosítja, hogy a megfelelő motorfordulatszám és a megfelelő haladási sebesség álljon rendelkezésre, amikor csak szükség van rá. Ez nagyon hasznos olyan alkalmazásokban, ahol például a kezelő alacsony zajszintet szeretne fenntartani, amikor a traktor megáll, és csak akkor növeli a motor fordulatszámát, amikor a traktor mozgásba lendül. A funkció ki is kapcsolható, így a kezelő önállóan kezelheti a kézi gázkar és a hidrosztatikus pedál működését olyan PTO alkalmazásokban, ahol a kívánt PTO-fordulatszám biztosítása érdekében egy adott motorfordulatszámot kell fenntartani.

Az új, kapcsolóval könnyen aktiválható automatikus mellékhajtás-funkció automatikusan kikapcsolja a mellékhajtást, amikor a hárompontos vonóhorgot felemelik, és újra bekapcsolja, amikor leengedik. Ez nemcsak a kezelő kényelmét növeli, hanem csökkenti a fáradtságot és felgyorsítja a munkát azokban az alkalmazásokban, ahol a hátsó emelőt gyakran kell fel- és leengedni, ami nagyobb termelékenységet eredményez.

A Common Rail Direct Injection technológiával ellátott új, 3 hengeres turbófeltöltős motorok erőteljes teljesítményt nyújtanak, kiemelkedő nyomatékkal, amely a kínálat csúcsán lévő Boomer 55 modellben eléri a 188 Nm-t 1600 fordulat/percnél. A nagyobb hűtő és hűtőventilátor tovább növeli a motor hatékonyságát. Az utókezelő rendszer új dízeloxidációs katalizátort és dízel részecskeszűrőt tartalmaz. A motor és az utókezelő rendszer együttesen kivételes üzemanyag-hatékonyság mellett teljesíti az V. fázisnak való megfelelést.

Az új Boomer termékcsalád számos olyan funkciót vezet be, amelyek javítják az üzemanyag-hatékonyságot, például a 3. osztályú modellekben elérhető az 540E mellékhajtás-beállítás, amely biztosítja, hogy a mellékhajtás fordulatszáma soha nem haladja meg a célfordulatszámot több mint 10%-kal, így a fogyasztás alacsony marad.

A Boomer nagyfokú sokoldalúságát minden alkalmazásban támogatja a gumiabroncsok széles választéka, amely mezőgazdasági, ipari és széles, nagy flotációs képességű gumiabroncsokat tartalmaz a gyepfelületekhez.