fbpx

Borult a traktor és a pótkocsi is

Írta: Barna Ferenc - 2022 január 12.

Vasúti átjáró előtt borult árokba egy traktor és vontatmánya a 32-es úton, a 21-es kilóméterszelvény térségében – tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatójából.

 

Közúti baleset, traktor.
Az árokba borult mezőgazdasági vontató (Fotó: Agria Tv Bt.)

 

A jármű vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett

A Jászberény külterületén történt balesettel kapcsolatban szemtanuk elmondása szerint azt feltételezik, hogy a sorompó piros jelzését látva fékezett a munkagép vezetője, de műszaki hiba miatt a vontatmány letolta a traktort az árokba, mely felborult.

A sofőr a mezőgazdasági vontató alatt maradt, a helyszínre érkező hatóságok szabadították ki, sérülései súlyosak, kórházba szállították.

 

Rendőrségi figyelemfelhívás

A mezőgazdasági munkagépek vezetőinek figyelmét a hatóságok felhívták az alapvető szabályokra, illetve tisztázták, milyen kategória kell a vontatmányok vezetéséhez.

A közúti balesetek megelőzése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) együttműködési megállapodást kötött. A fokozott körültekintés és a KRESZ betartása elvárt a közlekedés minden résztvevőjétől, így a mezőgazdasági munkagép vezetőitől is.

 

Forrás: MTI
Összeállította: Barna Ferenc