fbpx

Bábolnai Gazdanapok termékdíj-pályázat nyertes gép: OptiCorn Premium kukoricacső-törő adaptercsalád

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 22.

Mezőgazdasági gépek, berendezések munkagépek kategória

A mezőgazdasági gépek, berendezések hazai munkagép kategóriájának nagydíjasa lett az 1.) OPTIGÉP Gépgyártó és Kereskedelmi Kft. által gyártott OptiCorn Prémium kukoricabetakarítóadapter-családja, valamint a 2.) Linamar Hungary Zrt. OROS SUN+CHOP szárzúzóval szerelt, rázótálcás napraforgó-betakarító adaptere.

OptiCorn Premium kukoricacső-törő adaptercsalád

Az OptiCorn Prémium adapterek az üzemeltető kombájn ferdefelhordójához speciális kapcsolókerettel csatlakoztatva alkalmasak a teljes érésben lévő kukoricaállomány szárzúzással egy menetben történő betakarítására.

Az OptiCorn Prémium kukoricacső-törő adapterek bármilyen típusú kombájnhoz csatlakoztathatók a gyártó által szállított megfelelő speciális kapcsolókeret segítségével: a betakarítható sorok száma 4, 6, 8, 12 db, a sortávolság pedig 70 és 76,2 cm.

A gépek hajtásrendszerét az OPTIGÉP Kft. és a Walterscheid GmbH. közösen fejlesztette ki. A beépített háromfokozatú váltóhajtómű segítségével a gép teljes hajtásrendszerének fordulatszáma egy mozdulattal a gyári alapértékhez viszonyítva ±5%-kal változtatható, a felhasználói szokások és a betakarítandó állomány függvényében. Az állítható váz segítségével a hatékony betakarításhoz szükséges szögállás biztosítható.

Az OptiCorn Prémium adaptercsalád tagjainak alapvető jellemzője, hogy az összes részegység alumínium és korrózióálló acél anyagok felhasználásával készül: ezek kombinálásával kedvező tömegű gép építhető. Az OptiCorn Prémium adapterek könnyű kivitele kedvezően hat a ferdefelhordó terhelésére, kedvezően befolyásolja a tengelyterhelést és az üzemanyag-felhasználást. Az OptiCorn Prémium adapterek hosszú törőhengerei nagyobb betakarítási sebességre, a váltóhajtóművük pedig az adott kukoricaállományhoz való pontos beállítására ad lehetőséget.