fbpx

Bábolnai Gazdanapok termékdíj-pályázat nyertes gép: OROS SUN+CHOP szárzúzóval szerelt rázótálcás napraforgó-betakarító adapter

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 23.

A Linamar Hungary Zrt. OROS SUN+CHOP szárzúzóval szerelt rázótálcás napraforgó-betakarító adaptere, ami 6, 8, 12 és 16 soros fix, valamint 12 soros összecsukható kivitelben készül, zúzóművel, vagy anélkül.

OROS SUN+CHOP szárzúzóval szerelt rázótálcás napraforgó-betakarító adapter

Az OROS SUN+CHOP napraforgó adapter megfelelő készlet alkalmazásával bármely kombájntípusra felszerelhető, típustól függően 70 és 76,2 cm közötti sortávolságra vetett, érett napraforgó betakarítására használható. A betakarítás folyamán az adaptert a tányérok alatt körülbelül 400-800 mm magasságra kell állítani. A zúzóegység percenkénti fordulatszáma 1 200±50.

Az OROS SUN+CHOP napraforgó adapter a hajtást a kombájn ferdefelhordó átmenő tengelyéről kardántengelyen vagy láncos tengelykapcsolón keresztül kapja. A kombájn által meghajtott tengely egy lánchajtáson keresztül közvetlenül hajtja a szedőegységeket és a szárzúzót. A szárzúzó nincs mereven rögzítve az adapterhez, üzemeltetési magassága a kombájn fülkéjéből állítható.

Az OROS SUN+CHOP mechanikus szárzúzós adapterek jellemzője a robusztusság, az egyszerűség, a minimális szemveszteség, a kiváló ár-érték arány, a tartósság, a minimális karbantartási igény és az alacsony energiaigény. Különleges előnyük továbbá, hogy extrém alacsony és magas állományban is képesek minimális tarlómagassággal dolgozni. Emellett az OROS SUN+CHOP speciális mozgató mechanizmusa lehetővé teszi, hogy a betakarítási magasságtól függetlenül a szárzúzó kés előbb vágja el a szárat, mint ahogy az adapter forgókése leválasztja a napraforgótányért.