fbpx

Bábolnai Gazdanapok termékdíj-pályázat nyertes gép: New Holland CX7&CX8 kombájnszéria

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 26.

A Bábolnai Gazdanapok termékdíj-pályázatának mezőgazdasági gépek, berendezések erőgép kategória nagydíját az 1.) AGROTEC Magyarország Kft. forgalmazásában lévő New Holland CX7&CX8 kombájnszéria, valamint az 2.) Axiál Kft. által értékesített CLAAS LEXION 660 T4 arató-cséplőgépnek ítélte a szakmai zsűri.

New Holland CX7&CX8 kombájnszéria

A New Holland CX-sorozata új taggal bővült: a CX8.85 hat szalmarázóládás gép 450 lóerős erőforrása ECOBlueTMHi-eSCR technológiával teljesíti a Tier4B emissziós előírást.

A CX8.85 széria Varifeed™ vágóasztalai mindenféle terménytípushoz igazodva garantálják az optimális betakarítási minőséget és az egyenletes vágást. Az adapterek 5,18-12,5 méter szélességben érhetők el. A New Holland gyári kukoricacső-törő adapterekkel is rendelhető 6, 8 és 12 soros változatban, fix és felcsukható kivitelben egyaránt.

A vágóasztalok Dual-StreamTM rendszerrel is készülnek, ahol a vágóasztal saját kaszasora magasabb tarlómagasságra, míg a Dual-StreamTM önélező késekből álló kaszasora a normál és alacsony tarlómagasságra beállítva dolgozik: ezáltal a terményszár alsóbb és nedvesebb, valamint egyéb zöld növényzetben gazdagabb része nem terheli feleslegesen a kombájn cséplőszerkezetét. Az eredmény 15%-kal nagyobb áteresztőképesség, 15%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, valamint nagyobb hektárteljesítmény.

A nagyteljesítményű, nagy tömegű kombájnok táblán belüli talajkímélő közlekedését a SmartTraxTM rugózott gumihevederes mellső járószerkezet teszi lehetővé, aminek legújabb változatai már rugózott TerraGlideTM változatban készülnek.

A New Holland cég is fokozott figyelmet fordít a gépkezelő munkakörülményeire: a 6,3 m2 üvegfelületű HarvestSuiteTM fülke a lehető legmagasabb szintű komfortot nyújtja a kezelő számára, a piacon legalacsonyabb, 73 dB zajszinttel, valamint az intuitív CommandGripTM multifunkciós kezelőkarral és az IntelliViewIVTM színes érintőképernyős kijelzővel.

Az opcionálisan rendelhető IntellCruiseTM menetsebesség-szabályzó rendszer, kombinálva a SmartSteerTM lézeres automata kormányzási rendszerrel, vagy a DPGS-technológián alapuló IntelliSteerTM robotkormányzással, napjaink kiemelt automatizáltsági fokát biztosítja. A rendszer segítségével az adott tábláról hozamtérképeket készíthetünk, az adatokat elemezve pedig precíziós vetést és tápanyag-visszapótlást végezhetünk.

A 2016. évben debütáló CX7&CX8 kombájnszéria hazánkba kizárólag szekcionált dobkosárral felszerelve érkezik, ami kedvez a többféle növénykultúrával dolgozó gazdáknak, emellett rendkívül gyors átszerelhetőséget eredményez. A gabonáról kukoricára történő átállás a ferdefelhordó eltávolítása nélkül könnyedén elvégezhető, így az átszerelés ideje 6 óráról mindössze 20 percre csökken.