fbpx

Bábolnai Gazdanapok termékdíj-pályázat nyertes gép: HARDI ALPHA evo – az önjáró permetezőgép

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 17.

A mezőgazdasági gépek, berendezések és erőgép kategória különdíját az INVEST Gépkereskedelmi Kft. által forgalmazott HARDI ALPHA evo önjáró permetezőgépnek ítélte a szakmai zsűri.

HARDI ALPHA evo – az önjáró permetezőgép

A HARDI az ALPHA önjáró permetezőgép-családot a még nagyobb teljesítményt, megbízhatóságot és vezetési kényelmet nyújtó 3 500 és 4 100 literes modellekkel újította meg. A megújult ALPHA 120 és 175 cm között állítható nagy hasmagassága rugalmas felhasználást tesz lehetővé, az alacsony terményektől a csemegekukoricáig és a napraforgóig.

Az ALPHA folyadékrendszere új koncepción alapul, ami rövidebb reakcióidejével precízebb permetlé kijuttatást tesz lehetővé.

Az ALPHA önjáró permetezőgépet a gyártó 245 lóerős, hathengeres, vízhűtéses, Deutz Tier 3 B Common-Rail rendszerű dízelmotorral szerelte, ami aktív DPF szűrőrendszerével felel meg az uniós károsanyag-kibocsátási normáknak.

A HARDI ALPHA hidrosztatikus, állandó négykerékhajtású önjáró permetezőgép, ami vonuláskor kettő-, munkamenetben pedig négykerék-kormányzású. Fordulókörének átmérője 4,62 méter. Az ALPHA nyomtávja mechanikusan állítható, 2,66 és 3,15 méter közötti tartományban.

A HARDI önjáró permetezőgépének háromoszlopos, 320°-ban körbelátható panorámás fülkéje könnyebbé teszi a napi munkát. Az ALPHA fülkéjében elhelyezett magyar nyelvű színes, érintőképernyős HC 9500 vezérlőegység automata átfedésvezérlésű és -szakaszolású.

Az ALPHA trapéz-felfüggesztésű TWIN FORCE légrásegítéses ikerventilátoros, Z elektrohidraulikus szórókerete 2 000 m3/h/m levegőszállítási kapacitású, irányított levegőáramú, változtatható levegőmennyiségű. A tökéletes permetlé kijuttatást tovább fokozza a lengés- és ütéscsillapítás, az oldalankénti független keretbillentés és keretdöntés is.