fbpx

Bábolnai Gazdanapok termékdíj-pályázat nyertes gép: CLAAS LEXION 660 T4 arató-cséplőgép

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 25.

A Bábolnai Gazdanapok termékdíj-pályázatának mezőgazdasági gépek, berendezések erőgép kategória nagydíját az 1.) AGROTEC Magyarország Kft. forgalmazásában lévő New Holland CX7&CX8 kombájnszéria, valamint az 2.) Axiál Kft. által értékesített CLAAS LEXION 660 T4 arató-cséplőgépnek ítélte a szakmai zsűri.

CLAAS LEXION 660 T4 arató-cséplőgép

A szélsőséges időjárás okozta csökkenő aratási intervallum miatt egyre nagyobb igény mutatkozik a nagyobb teljesítményű betakarítógépekre, hiszen azok szélesebb vágóasztal használatát teszik lehetővé. A CLAAS ennek érdekében fejlesztette tovább a többszörösen díjazott LEXION 600 sorozatot, s a legújabb modelleket további értékes felszereltséggel kínálja.

A kategória másik nagydíjasa, az új LEXION 660-as típus hat szalmarázóládás, APS cséplőszerkezete pedig 1 700 mm széles. Az új, 10,7 literes Mercedes-Benz-motor 408 lóerő teljesítményű, ami a Tier 4 emissziós normát szelektív katalitikus redukcióval (SCR) teljesíti, miközben a tökéletes hűtésről a 700-as sorozatból átvett vízszintes elrendezésű DYNAMIC COOLING hűtőrendszer gondoskodik.

A 660-as sorozat opcionálisan választható CLAAS AUTO SLOPE rendszerrel, ami lejtős terepen is biztosítja a kívánt szemtisztaságot, valamint minimalizálja a szemveszteséget. Az AUTO SLOPE funkció a szelelő fordulatszámát automatikusan, erősségét pedig a kombájn dőlésétől függően szabályozza.

A LEXION 660-as sorozatban a szecskázott szalma optimális eloszlásáról, a szalma nagyobb gyorsításával és egyenletesebb terítésével, az 50 milliméterrel megnövelt átmérőjű szecskázó gondoskodik. A LEXION állókései és dörzslapja a vezetőfülkéből állítható, ami tovább fokozza a kezelő kényelmét.

A LEXION 670 után a CLAAS most már a LEXION 660 modellhez is kínálja a talajszerkezetet kímélő TERRA TRAC gumihevederes járószerkezetet. A járószerkezet hajtókerekének, futókerekének és támgörgőinek hidropneumatikus rugózása kényelmessé teszi a vezetést, és elősegíti az egyenletes talajterhelést.