fbpx

III. Kukorica Termésverseny

Írta: Szerkesztőség - 2011 november 26.

Az Axiál Kft. az idei évben támogatta a már harmadik alkalommal megrendezett Kukorica Termésversenyt, melyet a Magyar Kukorica Klub 2009-ben indított el. A verseny kitűzött célja, hogy pontosabb képet kapjunk az ország kukoricatermő-kapacitásáról, valamint, hogy a termelőkkel a kukoricatermelésben használható hatékony és korszerű, a minél eredményesebb termelést segítő módszereket ismertessék meg. A szabályok szerint a nevezőknek 5 hektár összefüggő földterülettel kell rendelkezniük, és igazolniuk kell, hogy az azon folyó intézkedések felett szabadon dönthetnek. A verseny tisztaságáért és a szabályok betartásáért mindenkor egy ellenőrző bizottság a felelős, akik a betakarításkor a helyszínen felügyelik a munkálatokat. Az idei évben 88 nevezettből 75 helyen történt meg az érvényes betakarítás.

A verseny győztese az, aki a legmagasabb termésátlagot tudta produkálni, ami ebben az évben 16.29 tonna volt hektáronként. Az Axiál Kft. az idei évben összesen 1 millió forinttal támogatta a Kukorica Termésversenyt, melyből 500.000 forint értékű alkatrész vásárlási keretet annak a legmagasabb átlagot elérő Axiál partnernek ajánlottak fel, aki az elmúlt három év mindegyikében vásárolt tőlük gépet, alkatrészt vagy szervizszolgáltatást.

Az Axiál, mint a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb gép és hozzá kapcsolódó műszaki szolgáltatásokra szakosodott vállalkozása, a verseny célkitűzéseivel összhangban jelentős termelői kiugrási lehetőséget lát a kukoricatermelésben, illetve a termésátlagok növelésében. A támogatással egyértelműen hozzá kíván járulni a kukorica hazai terméspotenciáljának magasabb szintű kihasználásához.

 
CÍMKÉK axiálClaas