fbpx

Az új Bomford Hawk Evo-ra vált

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 11.

A mindig is népszerű Hawk karos fűkasza új külsőt kapott, a legújabb Evo-kialakítás szerint, amelyet korábban a Falcon-sorozatnál vezettek be.
Az új Hawk Evo három kinyúlással – 5,4, 6,0 és 6,5 méteressel –, valamint opcionálisan párhuzamos kialakítással lesz kapható, 5,4 m-es, 6,0 m-es és 6,5 m-es előreálló karos változatban. Az új Hawk Evo ideális a gazdálkodók és kisvállalkozások számára, de akár háztáji használatra is, mivel 65 LE-s vagy annál nagyobb teljesítményű traktorokkal való használatra tervezték, legkisebb tömege pedig csupán 3 000 kg.

A Hawk Evo legszembetűnőbb tulajdonsága a motorháztető új, stílusos, kerekded kialakítása. Bár ez kívülről meglepő, de a könnyebb hozzáférhetőség érdekében alakították ki ilyen lekerekített formájúra, mert ezáltal a motorháztető 90°-ban nyitható, aminek köszönhetően akadálytalanul hozzá lehet férni a hidraulikus alkatrészekhez, illetve az olajszűrőt is egyszerűbben lehet eltávolítani.

A biztonság növelése érdekében a görbe motorháztetőt le lehet zárni, a szelepek és szűrők védelme, illetve a 207 literes hidraulikaolaj-tartály szűrőjéhez való hozzáférés megakadályozása érdekében.

A Hawk Evo újratervezése során kiemelt figyelmet fordítottak a panelek közötti hézagokra és a panel, illetve keret közötti tűrési sávokra. A hézagok minimális mérete segít megakadályozni a por és törmelék felgyülemlését, ily módon a szűrő és környezete tisztább marad, lecsökken a szennyeződés veszélye.

Az új, szembetűnő külsőhöz tartoznak még a hátsó megkülönböztető jelzések és a LED-es hátsó lámpák, amelyek javítják a láthatóságot, különösen a közutakat használók számára.

A Hawk Evo egy önálló, 60 lóerős, 100 liter/perces hidraulikus rendszerrel rendelkezik, amelyet ikertengelyes szivattyúk hajtanak meg. Emellett azonban egy erősebb, 125 liter/perces hidraulikus rendszer is választható. Az új Hawk-széria elektronikus arányos szabályozórendszer esetén alapkivitelben olajhűtéses.

Mind a standard, mind a párhuzamos kialakítású változat rendelkezik 94°-os gravitációs kitörési rendszerrel és egy 90°-os elforgatási lehetőséggel, továbbá manuális vagy hidraulikus karlebegtetéssel és elektronikus fejlebegtetéssel. Az elülső karos változaton egy kiegészítő kar viszi a vágófejet 800 mm-re előre, hogy az a vezető pozícióval egyvonalban legyen, ami kevésbé fárasztó a vezető számára.

A Hawk Evo mindhárom változata Bomford Pro-Trim szárzúzó fejjel is megrendelhető, amelynek 1,5 m a legnagyobb munkaszélessége. Erősebb növényzethez az új ProSaw penge munkaszerelék is elérhető, 1,6-tól 2,4 méteres vágószélességig.

A Hawk Evo az igényektől függően kábeles vezérléssel vagy pedig az EPP3, illetve az ICS elektronikus vezérlőrendszerekkel rendelhető. Joystick használatával az EPP3 két szolgáltatás arányos vezérlését teszi lehetővé. Az ICS-vezérlés további fej feletti szögbeállítást, forgatást, illetve teleszkóposkar-vezérlést tesz lehetővé a 6,5 méteres kinyúlású modelleken. Emellett digitális kijelzőn jelzi az üzemórákat és a szolgáltatási kódokat.

Az összes Bomford kinyúló karos fűnyíróhoz hasonlóan a Hawk Evo-t is menetkészen, hidraulikaolajjal feltöltve, két éves standard garanciával szállítják.

 
CÍMKÉK fűkasza