fbpx

Új Pöttinger NovaCat-352 hátsó függesztett kasza

Írta: Szerkesztőség - 2012 november 12.

Idén a Pöttinger ismét egy izgalmas új kaszával rukkolt elő: ez a NOVACAT 352 hátsó függesztett kasza 3.46 méteres munkaszélességgel. 3 vagy 3.50 méteres elülső kaszával kombinálva akár 6.15 vagy 6.55 méteres, tiszteletet parancsoló munkaszélesség is elérhető. Ez az új modell hidraulikus alsó csatlakozóval rendelkezik, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy a függesztett kasza ne legyen kitéve a traktor rángató hatásának.

A hidraulikus alsó csatlakozó révén a kasza pozíciója mindig vízszintes, függetlenül a traktor hárompont-függesztőjétől. Ráadásul a rendszer a súlyeloszlást is optimalizálja, míg a forgóban vagy szállítás közben 50 cm-re kiemelhető a kasza.

Szállításkor a kasza egy csuklóponton 90 fokban el van hajlítva hátrafelé, ami növeli a földtől mért magasságot. A hátrahajlítást végző kettős munkahenger egyúttal ütközésgátlóként is szolgál. Ha a kasza valamiben elakad, a henger hátrahajtja. Ez a rendszer megakadályozza a munkagép súlyos sérülését. A kasza keretére erősített jól látható manometer révén a talajnyomás könnyen beállítható. Így a talajon egyenletes a nyomás, ami óvja a növényt és a talajt egyaránt.

A hatékony munkaszélesség optimalizálása érdekében a NOVACAT 352 két különböző helyzetben is rögzíthető a kereten, így a 3- vagy 3.50 méteres első kaszával nagy átfedés állítható be. A kasza berezgését egy kis munkahenger akadályozza meg. Így könnyebb és biztonságosabb a táblavégi fordulás és a szállítás.

A Pöttinger nagy hangsúlyt fektet au egyszerű karbantartásra: a csuklót elegendő 150 óránként kenni, a biztonsági összecsukó mechanizmus révén pedig könnyű hozzáférni a vágószerkezethez akkor, ha késeket kell cserélni.

Az új NOVACAT 352 kasza rendképzése minden körülmények között ideális. Négyféle rend készíthető: széles rend, rendképző a külső oldalon (opcionális), rendképző mindkét oldalon, illetve további rendképző.