fbpx

Új, formatervezett Fella dobos frontkaszák

Írta: Szerkesztőség - 2012 július 31.

NEM CSAK A KÜLCSÍN SZÁMÍT…

A kaszák iránt érdeklődő gazdákat már az első pillanatban megragadja a sorrendben 2.86, 3.06 és 3.26 méteres munkaszélességű KM 2940 FP-V, KM 3140 FP-V és KM 3340 FP V dobkaszák innovatív megjelenése. Ám érdemes a dolgok mögé nézni, mert az új kaszák technológiai megoldásai sem lebecsülendők.

OPTIMALIZÁLT MŰKÖDÉS: NAGYOBB KÉNYELEM

A széles elülső védőelem, a rendképző tárcsák felülről történő állítása mind olyan apróság, amely kényelmesebbé teszi a kasza működtetését. Az ékszíj védőborítása is felülről érhető el, vagyis a szíj könnyen cserélhető. Emellett a gyorscserés kés immár alapfelszerelés; a gépkezelő gyorsa, egyszerűen elérheti a késeket akkor, ha cserére van szükség. A kasza karbantartása az eddigieknél egyszerűbb, az olajszintmérő nívópálca ugyanis kívülről érhető el. Ezek a részletek mind-mind hozzájárulnak a kasza rendkívül egyszerű kezelhetőségéhez.

A traktor után vontatott munkagépek különböző szélességű rendfelszedőihez igazodva a kasza által képzett rend szélessége is beállítható. Sőt, az új sorozat V-alakú védőeleme nagyobb átmenő teljesítményt és anyagáramot tesz lehetővé.

A BEVÁLT FELLA MINŐSÉG

Az új külső és a fejlett technológia mellett a FELLA épít a már jól bevált korábbi dobkaszák megoldásaira is:

ggesztés oldalirányban akár +/- 5° mozgáslehetőséget ad, ami biztosítja a tökéletes talajkövetést. Az új sorozat gépeihez opcionálisan kapható teleszkópos csavarorsó hosszanti irányban garantálja a jó talajkövetést. Alapfelszerelésként kaphatók a tehermentesítő rugók, melyek révén a kasza nem nyomja le nagyon a kaszálandó füvet. A vágószerkezet meghajtását biztosító központi olajfürdős fogaskerékház nem igényel karbantartást, a nagy mennyiségű olajnak köszönhetően két szervízelés között is hosszú idő telhet el.
Az új első dobkaszák teljesítménye rendfelszedő kocsival vagy hátsó kaszával kombinálva egyaránt figyelemre méltó.