fbpx

Új központi függesztésű Vicon EXTR? tárcsás fűkasza

Írta: Szerkesztőség - 2012 október 05.

Tavaly év végén debütált a Vicon új terméke az új központi függesztésű tárcsás fűkasza, az új EXTR∆ 336. 3.55m munkaszélességgel, központi felfüggesztéssel és 125° függőleges szállítási pozíciójával., az új tárcsás fűkasza jelentős fejlesztésen esett át számos fontos területen.

 

 

Az új EXTR∆ 336 az új EXTRA 300 szériának a letisztult konstrukciója. Az EXTR∆ 300 széria ponyvájának új, tetszetős színkombinációja a vörös és a fekete modern megjelenést és fűkaszák közti szoros kapcsolatot teremti meg, a már meglévő dizájnhoz.

A legújabb generációjú EXTR∆ kaszával van felszerelve a 300-as széria, páratlan vágási teljesítményt nyújt, köszönhetően a tárcsás 3-as kaszakombinációnak. Az EXTR∆ kasza kíméletes és halk üzemmódot is biztosít.

 

 

Az EXTR∆ 336 hidraulikusan felcsukható 125°-os szállítási pozícióba. Az fűkasza alacsony gravitációs pozíciója tökéletes súlyelosztást és stabilitást biztosít, mivel a kaszasúlya közel helyezkedik el a traktorhoz. Illetve megvédi még a traktor és a kasza függesztő szerkezetét az út egyenetlenségekből származó nagymértékű erőhatásoktól. Így a traktor nagy sebességgel történő szállítás mellett is megőrzi irányíthatóságát. A szállítási magasság korlátolt, így probléma nélkül áthaladhat híd alatt vagy keskeny átjárókon.

 

 

Az új EXTRΔ 336 model központi felfüggesztésűek, egy nagy függesztőrugón keresztül, amely egyenletes súlyelosztást biztosít a kasza teljes szélességében. Gyorsabb és sokkal pontosabb alkalmazkodást biztosít a talajkontúrhoz, a központi központi felfüggesztés miatt. A rendszer előnye a kevesebb kopás és az optimális talajfelszín védelem.

The EXTRΔ 336 gyárilag felszerelten üzemeltethető 540 vagy 1000 fordulatszám/perc üzemmóddal. Nem igényel külön tartozékot. Könnyen beállítható a hajtómű 180°-os elfordításával.
A kaszagerendely maximális védelme érdekében az EXTR∆ 336 fűkasza Vicon sajátosságú BreakBack rendszerrel van ellátva. Akadálynak ütközve a BreakBack rendszer a kaszatestet hátra és felfelé mozdítja, majd visszatéríti eredeti pozíciójába, amikor áthaladt az akadályon.