fbpx

Új termék a Magtár Kft. portfoliójában

Írta: Fodor Mihály - 2010 november 11.

A tanácskozás ünnepélyes megnyitóján először Tóth Péter, a cég helyettes ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy az immár a kínálatukban szereplő, méltán ismert és elismert márka, a Krone mostani bevezetése kapcsán a rendezvényen kiemelt témaként tekintenek az állattenyésztéshez kapcsolódó szálas- és tömegtakarmány-termesztés technológiai kérdéseire, valamint a betakarítás és tárolás technológiai lehetőségeit veszik számba. Ezen túl számos, a szántóföldi növénytermesztést, valamint az állattartás egyéb kérdéseit, az azokhoz kapcsolódó technológiai, gépesítési megoldást is érintenek az előadások során.

Tóth János, a Magtár Kft. ügyvezető igazgatója előadásában kitért a korábbi sikeres rendezvényekre is, többek között a nagyszabású Massey Ferguson-bemutatóra, amelynek keretében a teljes traktorparkot és a betakarítógép-családot bemutatták, a 2009-es rendezvényük aktuális témáját pedig a tisztavizes öntözés, a trágyakezelés, a trágyakijuttatás kérdései szolgáltatták.

A Krone céggel 2010 januárjában kezdték meg a tárgyalásokat. Az egyeztetések nyáron folytatódtak, majd ősszel pedig sikerült a megállapodást megkötni, amely alapján a Magtár Kft. a Krone-termékek hivatalos forgalmazója lett. Az ügyvezető igazgató szavai szerint a cég felkészült erre a feladatra: már a nyár végén mindenre kiterjedő oktatáson vettek részt a munkatársak; ezen a teljes termékpalettát megismerték, ugyanígy a pótalkatrész-ellátás és a szervizelés kérdésével is foglalkoztak a tréningen. A cégvezető reményét fejezte ki, hogy az új márka a Magtár Kft. egyébként is nagyon erős termékpalettájához igazodva erősíti a mezőgazdasági piacon az elmúlt 21 év alatt kivívott szerepüket, illetve hogy a Krone-termékek kiváló minősége a Magtár Kft. több mint két évtizedes tapasztalataival együtt a termelők szempontjából is előnyös piaci jelenlétetbiztosít.

Kormányzati információk

A polgármesteri köszöntő után a Vidékfejlesztési Minisztérium részéről Cerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár adott részletes tájékoztatást a kormányzat mezőgazdaságot érintő terveiről. Az államtitkár kiemelte, hogy mivel a költségvetés tervezésének folyamata a rendezvény időpontjában még nem ért véget, így sajnos kevesebb konkrétumot tud mondani, mint szeretne. Mint mondta, Magyarország a termőföldjei nagyságát és arányait tekintve Európában egyedülálló helyzetben van; a magyar termőföld az ország nagy részén kiváló minőségű. Emellett kiválóak a vízügyi adottságaink is — a mezőgazdasági termelésre predesztinált országunknak mégis sok-sok problémával kellett a közelmúltban szembenéznie. így közismert, hogy az országban mintegy 4-500.000 hektáron volt árvíz, belvíz vagy viharkár. A károk kapcsán a kormányzat Brüsszeltől kérte a területalapú támogatás előlege kifizetésének lehetőségét, amit 50%-os mértékig, 23.700 Ft-os áron sikerült is elérni. Az összeg kifizetése már elkezdődött, a szükséges források pedig rendelkezésre állnak. Az államtitkár október végére ígért a Magyar Fejlesztési Bankkal közösen kidolgozott pénzügyi forgóeszköz-hitelezésikonstrukciót.

A kárenyhítési alapban mintegy 4 milliárd forint áll rendelkezésre, az elemi károk mértéke azonban ennél nagyságrendekkel nagyobb. Elkészült az előterjesztés, amely az alap feltöltéséről szól. A kormány úgy látja, hogy a kárenyhítési törvény nem működőképes, ezért a következő év elején egy új törvényt szeretnének megalkotni.

Egy reményteljes együttműködés kiindulópontja

Beck András, a Krone magyarországi képviselője átfogó ismertetést adott a német céggel kapcsolatban: elmondta, hogy a már több mint 100 éves Krone a 70-es évek körül kezdte el a szálastakarmány-betakarítás gépeinek a gyártását, és azóta a mezőgazdasági gépgyár csak a szálastakarmány-gépek előállításával, gyártásával, fejlesztésével foglalkozik. A cégnél az alkalmazottak 14%-a, mintegy 140 fő foglalkozik kutatással. A Krone partnerhálózata 44 országban van jelen, nagyon sok helyen saját értékesítési kft.-jük, leányvállalatuk van, 80-90%-ban pedig importőrökön keresztül folyik az értékesítés.

A cég termékkörében a kaszák, rendképzők, rendterítők, bálázók, valamint nagyteljesítményű betakarító-gépek találhatók meg, minden igényt és minden birtokméretet kielégítve.

A Krone cég képviselőjeként Wilhelm Voß, a cég mezőgazdasági gépgyárának ügyvezető igazgatója és Martin Eying kereskedelmi vezető jelent meg rendezvényen Beck András társaságában. Beszédében az ügyvezető reményét fejezte ki, hogy a mostani rendezvény nagyban segíteni fogja a Krone és a Magtár üzleti kapcsolatát, és egyben a kiváló együttműködés kiindulópontja. A Krone-háttér, a Krone-termékek kiváló minősége komoly “alaptőke” lehet az értékesítés folyamán. Magyarország — viszonylag kis területe ellenére is — egy fontos piaci szegmens a Krone számára.

A Magtár Kft. piaci kínálatáról

A Magtár Kft. termékkörét részint Petróczki Gábor beszerzésvezető, utána pedig, a szünetet követően, a cég székhelyén kialakított impozáns kiállítótéren Kövesdi Sándor értékesítésvezető ismertette. A látványos bemutató során sok gépkapcsolatot vonultattak fel az érdeklődők előtt, akik így megismerhették a cég által forgalmazott Massey Ferguson traktorok, kombájnok, Brantner pótkocsik, JCB rakodók legfontosabb paramétereit. A portfolió bemutatásából a Kverneland termékköre; a Damman permetezők; a Bauer trágyakezeléssel és öntözéssel kapcsolatos berendezései; a Tebbe szervestrágya-kijuttató gépei, valamint a Holmer és a Ropa betakarítógépei; a Güstrower átrakódéi sem maradtak ki. Emellett természetesen az új termékkör, vagyis a Krone komplett programja is felvonult a gyakorlatibemutatón.

FM