Bezárás

Fenékfelvarrást kapott a Rostselmash RSM F1300 silózó

Írta: Farkas Imre - 2021 július 24.

A legnagyobb orosz gépgyártó konszern önjáró silózóiból itthon is dolgozik néhány. Frissítették az alsó teljesítmény kategóriába tartozó RSM F1300 modelljüket.

A frissített F1300 önjáró silózót a gyártó a technikai jellemzői alapján alkalmas kis- és közepes méretű gazdaságok számára ajánlja. A változás elsőre szembetűnő hiszen a régi fémlemezes hátsó motorburkolat műanyagból készül most már és egy lekerített, lágyabb élprofilú lett, követve az F2000-es nagyobb testvérszériánál is bevezetett ék alakú formát.

 

Rostselmash
Az RSM F 1300 technológiai fejlesztései az F2000-es magajáró silózócsalád frissítésével bevezetett újításokkal azonosak – fotó: https://rostselmash.com/

 

Általánosságban elmondható, hogy a külső mellett, az RSM F 1300 technológiai fejlesztései is az F2000-es magajáró silózócsalád frissítésével bevezetett újításokkal azonosak. A sebességváltó súlya 40 kg-ra csökkent, és a sebességfokozatok száma csökkent. A felépítés egyszerűsítésével a szakemberek csökkentették a betakarító súlyát és növelték megbízhatóságát. Az adagoló és terményáram csatorna falai hosszabb élettartamú kopásálló lemezből készülnek. A felső hengerek végei és az adagolóberendezés váza közötti eltömődések kizárása érdekében a frissített modellben kaparók vannak felszerelve a tengelyekre.

 

Rostselmash
Balra az új, jobbra pedig a régi motorburkolattal szerelt RSM F1300 silózó – fotó: https://rostselmash.com/

 

A vágás hosszúság lehetőségeinek bővítése érdekében új RSM F 1300 32 késes aprító dobbal rendelkezik, 6/11/15/26 mm vágási hosszúsággal, amely szükség esetén 12/22/30/52 mm-re növelhető. A frissített RSM F 1300 kombájn saját gyártású adapter meghajtó-reduktorral és adagoló-előtömörítő henger-hajtásreduktorral rendelkezik. Ez lehetővé teszi a költségek csökkentését, az alkatrészek minőség-ellenőrzésének és a pótalkatrészek elérhetőségének javítását.