fbpx

Új frontfüggesztett kaszacsalád a Kverneland-Taaruptól

Írta: Szerkesztőség - 2011 május 02.

Az új elöl függesztett, 2,8 és 3,6 méteres munkaszélesség közötti Kverneland-Taarup kaszasorozat tagjait a közelmúltban mutatta be a Kverneland Group.

Az új frontkaszák felfüggesztését újratervezték, a talajkövetés még pontosabb. Ráadásul az új Kverneland-Taarup penge jobb teljesítményű, a SemiSwing acélfogas szársértő vagy ék alakú roppantóhenger pedig a felszerelés része. A SemiSwing fantázianevű acélfogas szársértő négy éve a vontatott kaszákon jelent meg először, most az új, függesztett gépeken is megtalálható. A fogak kiváló minőségű, kevéssé kopó, igen ellenálló acélból készülnek, bizonyítottan csökkentik a fenntartási költségeket. A működési elv ötvözi a szabadon forgó és a merev fogas szársértők legjobb tulajdonságait.

Munkahelyzetben a fogak fix állásban vannak, így agresszív, erőteljes szársértést végez, ha azonban valamilyen idegen tárgy üti meg, a fogak elhajlanak, így a tárgy akadálytalanul áthalad. A frontkaszák függesztését újragondolták, így minden irányba jobb a talajkövetés. A függesztőmű gyorsan reagál a talajfelszín egyenetlenségeire, így akár nagyobb sebességgel is végezhető a kaszálás. A két nehéz függesztő rugó a kaszarészen kívülre került, így jobb az oldalsó stabilitás, illetve egyenletesebb a talajnyomás. Ennek a függesztési megoldásnak köszönhetően átlósan akár 12 °-kal fel vagy lemozdulhat a kasza, így kímélve a tarlót és a csúszótalpakat. A BreakBack megoldás a pengét védi az idegen tárgyaktól. Ha valami megüti a vágószerkezetet, az fellendül a tárgy fölé, majd visszatér eredeti helyzetébe.