fbpx

MEGANT 602R: új, továbbfejlesztett könnyűvetőgép a KUHN-tól

Írta: Kohout Zoltán - 2023 január 18.

A KUHN bemutatta a második generációs MEGANT vetőgépét, amely új csoroszlyával, megújult kezelőfelülettel és akár egy második kijuttató egységgel is rendelhető.

A MEGANT 602R osztozik a korábbi 600-as modell funkcionalitásán, de a VISTAFLOW elosztófejnek köszönhetően akár félgép elzárással is rendelhető, és akár egy további SH 1120-as, 110 literes kapacitású tartály is rendelhető hozzá,így két terményt egy munkamenetben lehet elvetni. Könnyű kialakításának köszönhetően a MEGANT már 150 lóerős traktorokkal is használható.

Háromféle gumibakos biztosítású csoroszlyából lehet választani, köztük a megfordítható előrehajló, az egyenes és az új keskenyebb, 12 mm-es szintén egyenes kivitelűt, amely a jobb behatolás révén csökkenti a talaj elmozdulását.

Az új VT 30 terminálnak köszönhetően a MEGANT alkalmas ISOBUS nélküli traktorokhoz is. A jól kezelhető nagyméretű kezelő gombok, az ütésálló burkolat és az ergonomikus kialakítás megkönnyíti a terminál hosszú távú használatát.

A vetőgép továbbá működtethető ISOBUS-szal rendelkező traktor terminálon, illetve CCI 800/1200-as monitorokkal is.

A MEGANT 602R örökölt néhány funkciót a nagyobb ESPRO vetőgépektől, mint például a rugós, folyamatos magnyomó kerekeket. A korábbi modell szegecselt tartályát egy új, hegesztett 1800 literes tartály váltja fel, amely 1200 kilogramm befogadására és akár napi 60 hektár búza vetésére alkalmas. Az új tartály belső lépcsővel rendelkezik, amely megkönnyíti az elosztófejhez való hozzáférést.

A továbbfejlesztett tartály osztott kivitelben érkezik, amely lehetővé teszi a kezelők számára a két rész elkülönítését. Elősegíti az adagolóegység egyenletes beállítását, valamint segít megakadályozni vonulás közben a vetőmag boltozódását.

A MEGANT a KUHN VISTAFLOW szelepeivel kerülnek felszerelésre, amelyek monitorról konfigurálhatók és vezérelhetők. Ez lehetővé teszi a kezelők számára a vetőmag áramlásának követését, illetve a művelő út beállítását is.

A gép teszt fázisa hamarosan lezárul, várhatóan 2024-től lesz rendelhető.