fbpx

15 év permetezés után az ausztrál szafarin tölti napjait

Írta: Farkas Imre - 2024 március 25.

A 8648-as sorozatszámú Goldacres Crop Cruiser 2005 augusztusában gördült ki gyártósoráról, majd a következő másfél évtizedet a rendeltetésének megfelelően töltötte, de amikor lecserélték sem vonult nyugdíjba.

A Nyugat-Ausztráliában a Stuart Nicholson & Son of Moorine Rock cégnek eladott Crop Cruiser a következő 15 évet permetezőként töltötte. Körülbelül 4000 permetezési órát dolgozott, egészen addig, amíg 3 éve le nem cserélték egy Goldacres G8 Super Cruiserre.

A Crop Cruiser 8648 eredetileg 4500 literes tartállyal, 32 méteres szórókerettel, négykerék-kormányzással és mechanikus négykerék-hajtással volt felszerelve.

George Muirhead utazásszervező felfigyelt a használt gépre, és úgy gondolta, hogy ez ideális utazási platform lenne a szafari üzletének – a Cape York-i Kendal River Safarisnak. A Kendall River szafari állomás Cairnstől északnyugatra és Weipától délre, Cape York-nál található, Queensland messze északi részén. Ausztrália egyik legtávolabbi vadászterülete, a Kendall River Station körülbelül 100 km x 50 km (323 749 hektár).

goldacres
A tartályt és a szórókeretet egy hátsó tetőre, illetve ülésekre cserélték
– fotó: https://www.goldacres.com.au/

Rengeteg vízfolyás, mocsarak és patakok találhatók benne, köztük a Sinclair Creek, a Williams Creek és a Kirke folyó. A mély folyami átkelőhelyek nagy hasmagasságú, négykerék-meghajtású gépet igényeltek, amely képes a lelkes vadászokat a sűrű esőerdőbe szállítani. Muirhead úr felismerte az egyszerű, megbízható, mechanikus négykerék-hajtású Goldacres Crop Cruiserben rejlő lehetőségeket, és gyorsan átalakította a permetezőgépet egy erre a célra épített turistabuszra. A tartályt és a szórókeretet egy hátsó tetőre, illetve ülésekre cserélték, és az keretemelőkarok praktikus, állítható magasságú rögzítésként szolgáltak a hátsó felszereléstároló szekrényhez.