fbpx

Új, elektromos hajtású mulcsozó robot

Írta: Farkas Imre - 2024 március 25.

Az Egyesült Királyságban található McConnel bemutatta a Robocut S300e innovatív, teljesen elektromos hajtású, távirányítós önjáró mulcsozóját.

A népszerű Robocut S300 bizonyított képességeire építve az S300e megőrzi kivételes tulajdonságait, beleértve az 55 fokos lejtőn való működést, a 150 méteres hatótávolságot és a kétirányú vágást. Az elektromos energia integrálásával ugyanazt a nagy teljesítményt kínálja, miközben nulla károsanyag-kibocsátást és alacsonyabb zajszintet biztosít.

Robocut S300e elektromos fűnyíró robot
A maximális hatékonyságra tervezett Robocut S300e
– fotó: https://www.mcconnel.com/news/

A Robocut S300e két fejlett Vanguard 48 voltos lítium akkumulátorral működik, amely akár 4 órás üzemidőt biztosít, egyetlen töltéssel. Az akkumulátorok újratöltése általában kb. 8 órát vesz igénybe. A nagyobb kényelem érdekében gyorstöltési lehetőség áll rendelkezésre, amely mindössze 4 órára csökkenti a töltési időt.

A maximális hatékonyságra tervezett Robocut S300e új, 1,1 m-es forgó mulcsozó adapterrel rendelkezik, amelyet kifejezetten elektromos működtetésre terveztek. A két nagy teljesítményű motor közvetlenül hajtja a késeket.