fbpx

Rekord a hazai gépforgalmazásban

Írta: Barna Ferenc - 2021 május 28.

2020-ban minden nehézség ellenére új rekord született a hazai gépforgalmazás kapcsán: az értékesített gépek, alkatrészek értéke elérte a 256 milliárd forintot. Mindebből mintegy 200 milliárd forintot új gépekre költöttek a gazdálkodók – hívta fel a figyelmet az ágazat fejlődésére Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Novara Coop Kft. új telephelyének átadásán.

 

Mezőgazdaság, rekord a hazai gépforgalmazásban
A 21. századi mezőgazdaság egyik pillére a megbízható technológia, a korszerű gépek
(Fotó: Novara Coop Kft.)

 

Megbízható technológia, a jó gépek

A modern mezőgazdaság számára a 21. században a megbízható technológia, a jó gépek, az ezekhez kapcsolódó szaktudás és az információ a legfontosabb alapja az eredményes gazdálkodásnak.

A mezőgazdasági termelés 2020-ban sem állt le, ebben nagyon fontos szerepük volt azoknak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, amelyek dolgoztak a földeken, és mindazoknak, akik el tudták őket látni munkagépekkel, alkatrészekkel, anyagokkal.

A megbízható gépek, a tanácsadás ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy a gazdálkodó költséget takarítson meg, eredményesen gazdálkodjon.

 

Az elmúlt évek a magyar mezőgazdaság sikeres időszaka

Ebben a vállalkozásoknak is kulcsszerepük van, melyek biztosítják a mezőgazdasági termeléshez a gépi hátteret. Amennyiben sikeres az agrárágazat, akkor sikeres a hazai gépgyártó és gépforgalmazó közösség is, munkájuk szorosan összefügg, egymásból élnek.

Az államtitkár szerint 2021 újabb rekordot hozhat a hazai gép- és eszközértékesítésben. Hiszen annak révén, hogy a magyar kormány háromszorosára növelte az e fejlesztések forrásául szolgáló vidékfejlesztési program finanszírozását, új, történelmi dimenziókat nyit az agrárium számára.

 

Mezőgazdaság, rekord a hazai gépforgalmazásban
A támogatási kiírások olyan új lehetőségeket teremtenek a mezőgazdasági
gépforgalmazók számára (Fotó: Novara Coop Kft.)

 

Új pályázatok

A folyamatosan megjelenő támogatási kiírások olyan új piaci lehetőségeket teremtenek a mezőgazdasági gépforgalmazók számára is, amelyekkel érdemes élni.

Az állattartótelepeken anyagmozgató gépeket, gyepgazdálkodással összefüggő gépeket, a kertészek traktorokat, munkagépeket, permetezőgépeket, talajművelőket fognak a következő időszakban nagy mennyiségben és jó minőségben keresni a piacon – sorolta a következő hónapokban megnyíló pályázatok adta lehetőségeket az államtitkár.

 

Forrás: MTI