fbpx

Pneumatikus vetőgéppel lép a piacra a Multiva

Írta: Sándor Ildikó - 2023 november 20.

A hannoveri Agritechnika kiállításra időzítette a Multiva új, pneumatikus gépcsaládjának színrelépését.

A Multiva eCerex 600 vetőgép technológiája lehetővé teszi a vetést szántott és lazított talajokon, csökkentett menetszámú, min-till rendszerekben illetve mulcsban, és megfelelő körülmények között közvetlenül a tarlón is (no-till).

A eCerex 600 két részre osztott, 6500 literes fő tartálya mellé akár két aprómag tartállyal is felszerelhető, így minden elképzelést meg tudunk valósítani. Vethetünk például eltérő kultúrákat váltott sorokra egy menetben, akár csoroszlyánként eltérő mélységbe. A két fő tartályrész kimenete is átváltható az egyik adagolóról a másikra. Az eCerex 600 olyan áramlásszabályozó rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a művelőnyom készítése során szabadon alkalmazkodjon a permetezőgépek munkaszélességéhez és nyomtávjához.

eCerex
No-till, min-till, szántás, vagy aprómorzsás vetőágy: az eCerex pneumatikus vetőgépnek nem akadály

A Multiva eCerex 600 a felhasználóbarát és fejlett SeedPilot Air Isobus vezérlőrendszert használja. A SeedPilot Air interfész intuitív és könnyen megtanulható illetve felügyelhető, letisztult vizuális felülettel. A vezérlőrendszer alapfelszereltségként támogatja az olyan precíziós gazdálkodási funkciókat, mint a térkép alapú változó adagolású kijuttatás mind a 4 tartályra, valamint a táblavég kezelés a 8 szekcióra osztott Section Control funkció segítségével.
Az SeedPilot Air szoftver könnyedén beállítható szekvenciavezérléssel irányítja a művelőelemek hidraulikus rendszereit. A felhasználó által beállított szabályokkal gyerekjáték lesz a táblavég-kezelés.

Az eCerex a magyar piacon várhatóan 2024 őszén lesz elérhető. De addig sem maradunk vetőgép nélkül, a Multiva ajánlatában – ahogy a kiállításon is – ott szerepel a Multiva eForte, nem véletlen, ez a vetőgép is kifogástalanul dolgozik no-till körülmények között is.

A vetőgépek mellett elhozták a kiállításra legfontosabb tavaszi magágykészítő kombinátorukat, az Optima EVO-t is.

Az új vetőgépet Witz Tamás marketing vezető és Mező Sándor, a Multiva Magyarország Kft. értékesítési vezetője mutatta be nekünk a hannoveri kiállításon, ha a téma bővebben is érdekli, Mező Sándorral készült korábbi interjúnkat is olvassa el.