fbpx

Fliegl rendfelszedők már tavasszal

Írta: Kristóf Imre - 2022 szeptember 22. -Hirdetés

Bővíti kínálatát a Fliegl. A Claas beszüntette a rendfelszedő és takarmánygyűjtő kocsik előállítását, a Fliegl mezőgazdasági gépgyártó pedig átveszi és folytatja a gyártást a cégek megállapodása szerint. A Fliegl Abda Kft. cégvezetője a Bábolnai Gazdanapokon rendezett gépkiállításon jelentette be termékpalettájuk bővítését.

Idén bővített kínálattal már 300 m2-en mutatta be termékeit a Fliegl Abda Kft. A saját tervezésű és gyártású szállítóeszközök, pótkocsik és szervestrágyaszórók mellett most az Agro-Center adapterek is a bábolnai kiállítás fókuszába kerültek. Ezek a gépek segítik a gazdákat a mindennapi munkában, és most az erdész szakma részére is bemutattak rönkfogót, illetve ágvágót.A kiállításon nagy érdeklődés kísérte a tavaly debütált láncos-tárcsás boronát is, és bemutatták a Fliegl új konstrukcióját, egy speciális folyadékszállító tartálykocsit, amivel gyorsabb és olcsóbb lehet a hígtrágya kijuttatása.

Fliegl HFW 27.500 centrifugálszivattyús tartálykocsi
Fliegl HFW 27.500 centrifugálszivattyús tartálykocsi

– Ez egy kijuttató pótkocsi, ezért csak telepített szivattyúval lehet megtölteni, amit célszerű a hígtrágyatároló mellé telepíteni úgy, hogy több pótkocsit is ki tudjon szolgálni. A hígtrágya kijuttatásakor az időfaktor nagyon fontos, ezzel az eszközzel sokkal gyorsabban ki lehet szórni a folyadékot, mint egy hagyományos vákuumos rendszerűvel– nyilatkozta lapunknak Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. cégvezetője.

Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. cégvezetője
Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. cégvezetője

Claas-Fliegl megállapodás

A Fliegl cégcsoport a már közkedvelt billentő pótkocsik, letolókocsik és trágyaszórók gyártása mellett rendfelszedő és takarmánygyűjtő pótkocsik előállításával bővíti termékpalettáját.

– A Claas abbahagyta a rendfelszedő és takarmánygyűjtő kocsik gyártását, most nekünk lehetőségünk nyílt rá, hogy ezt a know-how-t átvegyük. A cégcsoport egy új céget alapított erre a feladatra. Már most folynak az előmunkálatok, a beszállítói oldal keresése. Az első komplett gépek a tervek szerint a jövő év tavaszán fognak legördülni a gyártósorról. Én bízom benne, hogy Hannoverben, az Agritechnicán, a nemzetközi nagyközönség előtt fog debütálni ez az új Fliegl gyártmány.

Rendfelszedő és takarmánygyűjtő pótkocsik gyártásával bővít a Fliegl

Gyártás teljes kapacitással

A Fliegl cég is beszállítók alkatrészeit beépítve készíti el a termékeit. – Még ki vagyunk téve a beszállítói oldalnak, de jó szervezéssel a gyár folyamatosan dolgozik. A közel 350 főnek a jövő év márciusáig százszázalékos a feladatkihasználtsága. A beszállítói oldalnál most a vízálló hajtóművek, kompresszorok, (minden, amiben öntvény van) szállítása a leggyengébb láncszemek. Egy szippantós tartálykocsihoz ilyen alkatrészek is kellenek, és ennek most akadozik a szállítása, de mi bízunk benne, hogy azért ez majd helyreáll, és a jövő év tavaszára ismét minden gépet tudunk majd adni azonnal – ismertette Ackermann Tamás, a Fliegl Abda Kft. cégvezetője.