fbpx

Jubileumot ünnepel az Oxbo hevederes rendképző kínálata

Írta: Farkas Imre - 2024 március 28.

Az új modellévvel az Oxbo, a PowerMerge rendképző sorozatának bevezetésével, a hevederes rendképző kínálatának 20. évfordulóját ünnepli.

„Büszkék vagyunk húsz éves múltunkra legújabb termékfejlesztéseinkre a takarmánybetakarítógépek piacán” – nyilatkozta Seth Thomforde, az Oxbo takarmánytermékekért felelős piacvezetője. Húsz évvel ezelőtt a MillerPro márkanév alatt az Oxbo elindította az első hevederes rendképzőket, amely megváltoztatva a lucerna-betakarítás addigi technológiáját.”

1998-ban az Oxbo megépítette az első prototípus kettős hevederes rendképzőt, majd 2003-ban az Oxbo kereskedelmi forgalomba hozta az első három hevederes verziót is, amelyet MillerPro 310-nek neveztek el, és Miller kereskedőkön keresztül értékesítették.

2008-ban a hevederes rendképzőket Oxbo márkanévvel látták el, és az Oxbo kereskedőkön keresztül tették elérhetővé. Amikor az University of Wisconsin vizsgálatán a rotoros rendképzővel szemben, hevederes javára 2,5%-os levélpergési veszteség csökkenést dokumentáltak, az Oxbo hármas hevederes rendképzők a takarmánybetakarítás legnépszerűbb kiegészítőjévé váltak minden tejtermelő régióban.

Az Oxbo 2228 rendképző modell bevezetésével a technológia mára a száraz széna piacára is kiterjedt. A jubileum megünneplésére az Oxbo, a 2024-es modellévben egy évfordulós emlékmatricát is kiadott, amellyel az idén megjelenő PowerMerge technológiás rendképzőit is feldíszíti.