fbpx

GÉPmax – 2010-05 – május

Írta: Szerkesztőség - 2010 május 08.

 

 

Kedves Olvasó!

Ismét bebizonyosodott, milyen sebezhetőek is vagyunk mi, emberek. Elég, ha kitör egy vulkán, és máris megbénul egész Európa, de mondhatni a fél világ légiközlekedése. Ebből, talán a szerencse folytán, sikerült kimaradnunk – egy németországi rendezvényről hazafelé tartva a magyar újságíróküldöttség még éppen hazaérkezett a légtérzár előtt.

A természet felett nem tudunk uralkodni, és azt hiszem, ez így is van jól, de sokat tehetünk azért, hogy környezetünk kevesebb szennyezőanyagot kapjon. E havi lapszámunkban több cikk is foglalkozik azzal, hogy mi magunk mit cselekedhetünk ennek érdekében. Talán keveseket lep meg, de ezzel kapcsolatban már egy gumicsere is “csodákra” képes. Most biztosan sokan mondják, hogy jó, de ebben a gazdasági helyzetben? Pedig nem csak a környezetet kímélhetjük, de pénzt is megtakaríthatunk egy ilyen beruházással – erről is olvashatnak Interjú rovatunkban. Az előzőhöz hasonló eredményeket érhetünk el egy másik ügyes megoldással, amit a LEMKEN mérnökei adaptáltak egyik gépükre – részleteket erről a Tudósítás rovatunkban találhatnak.

Természetesen most is találkozhatnak a Gépmaxban a megszokott hírekkel, tesztekkel, gépbemutatókkal, a jó idő beálltával pedig egyre több helyszíni tudósítást közlünk, mert szinte nem győzünk eleget tenni a sok meghívásnak. S ez még akkor is igaz, ha a kiállításokon járva sajnos igen rossz hangulatban találjuk a gépkereskedők többségét. Remélhetőleg a közelmúltban elbírált “Cukorrépa diverzifikációs” pályázatok mostanság beinduló kipostázásai azért megmozgatják egy kicsit a géppiacot.

A meteorológia kérdését már amúgy is érintettük, ám Elektronika rovatunkban a meteorológiai állomásokról külön cikket is olvashatnak. Akik a régi gépeket szeretik, azoknak most az IFÁ-k emlékének felidézése szerezhet kellemes perceket, az autókat kedvelők – és ugye ki ne lenne ilyen – pedig egy vérbeli terepbajnokkal ismerkedhetnek.

Remélem, mostani számunkban is megtalálják a kedvükre való olvasmányt!

Tisztelettel:
Fodor Mihály felelős kiadó
Hatala László felelős szerkesztő