fbpx

A Krone két új, négy méter munkaszélességű frontkaszája

Írta: GÉPmax-2023/II. lapszám cikke - 2023 május 24.

EasyCut F 400 Fold és EasyCut 400 CR –A Krone két új, négy méter munkaszélességű frontkaszája

A 2019-ben bemutatott, egyedülálló és szabadalmaztatott összecsukható kaszatesttel rendelkező EasyCut F 400 CV Fold kaszát alapul véve a Krone most további két új, négy méter munkaszélességű modellt kínál.

Krone
A négy méteres frontkasza nagyobb teljesítménye egyértelműen megmutatkozik a napi zöldtakarmány összegyűjtésekor, különösen Krone rakodókocsival kombinálva

Alternatív lehetőségként most már rendelkezésre áll az EasyCut F 400 Fold frontkasza, szársértő nélkül rendképző csigával és az EasyCut F 400 CR merev kaszatesttel és integrált hengeres szársértővel (CR – Conditioner Roller). Mindkét frontkaszát maximális teljesítményre tervezték, a lehető legnagyobb átfedéssel hármas kaszakombinációkhoz. Ezenkívül az EasyCut F 400 Fold a napi friss takarmány kaszálására is tökéletesen megfelelő. Az EasyCut F 400 CR modellel a Krone ismét hangsúlyozza, hogy takarmánybetakarítási specialista, és kifejezetten a lucerna-exportpiacra bővíti a kínálatot.

ALTERNATÍV MEGOLDÁSKÉNT RENDKÉPZŐ CSIGÁVAL

Az EasyCut F 400 Fold kasza esetében a Krone a BiG M rendképző csigáival és az EasyCut B 950 Collect hármas kaszakombinációval szerzett sok éves tapasztalatát és a szabadalmaztatott összecsukható kaszatestet egyesíti. A 45 cm átmérőjű csiga egy rendet képezve megbízhatóan rakja le a betakarított takarmányt az egyre nagyobb traktorok gumiabroncsai közé. A rend szélessége állítható. A kíméletesen kezelt takarmány így tiszta marad.

A négyméteres frontkasza nagyobb teljesítménye egyértelműen megmutatkozik a napi zöldtakarmány összegyűjtésekor, különösen Krone rakodókocsival kombinálva. A vezetőülésből hidraulikusan és kényelmesen, lengőhajtáson keresztül összecsukható kaszatest is ideálisnak bizonyul ebben az esetben. A három méter alatti szállítási szélességnél a járműkombináció nemcsak a közúton vezethető biztonságosan, hanem a szűk pajtabejáratokon keresztül. Emellett a keskeny etetőasztalokra történő kirakodáskor is könnyen manőverezhető.

John Deere Krone
A Krone EasyCut F 400 CR frontkasza merev kaszatesttel és az alapfelszereltséghez tartozó, 25 cm átmérőjű profilozott poliuretán hengerekből készült szársértővel rendelkezik

CSÍKMENTESEN TELJES SZÉLESSÉGBEN

A hármas kaszakombinációk részeként mindkét EasyCut F 400 modell biztosítja a lehetséges munkaszélesség maximális kihasználását. Például az EasyCut B 1000 modellel kombinálva maximálisan 57 cm-es átfedés mellett oldalanként több mint tízméteres munkaszélesség érhető el. Az eredmény: csíkmentes kaszálás minden körülmények között. A kaszatest hidraulikus tehermentesítése, amely az alapfelszereltséghez tartozik, és kényelmesen állítható a traktor vezetőfülkéjéből, a lehető legjobb takarmányminőséget és optimális talajkövetést biztosítja. A SafeCut és SmartCut rendszerrel felszerelt, jól bevált EasyCut kaszatest szintén első osztályú kaszálást biztosít.

Krone
A Krone EasyCut F 400 Fold típus a Krone a BiG M rendképző csigáival

táblázat

TÖKÉLETES FELTÁRÁS

A Krone az EasyCut F 400 CR modellel kifejezetten hangsúlyozza globális orientációját. Ez a frontkasza merev kaszatesttel és az alapfelszereltséghez tartozó, 25 cm átmérőjű profilozott poliuretán hengerekből készült szársértővel rendelkezik. Krone M-hengerek is választhatók, amelyek rendkívül robusztus acélhengereikkel intenzíven és egyben kíméletesen tárják fel a takarmányt. Ezzel elkerülhetők a töredezésből adódó veszteségek, és felgyorsítható a száradási folyamat.

Az EasyCut F 400 CR ideális lucernát termesztő nagyméretű gazdaságokhoz. Ott a frontkasza kombinálható vontatott kaszákkal, mint például az EasyCut TC 400 vagy 500. A még nagyobb területi teljesítmény érdekében ezek a hátsó kaszák az EasyCut TC Connect kapcsolókerettel is összekapcsolhatók. Az EasyCut F 400 CR modellel kombinálva maximális területi lefedettség érhető el, amely nemcsak a legjobb takarmányminőséget eredményezi, hanem a talajt is kíméli.

Az új EasyCut F 400 Fold és EasyCut F 400 CR kaszákkal a Krone újabb két modellel bővíti a négyméteres frontkaszák egyedülálló termékpalettáját. Ezzel ismét bebizonyítja, hogy bármilyen munkakörülményre tud megfelelő megoldást kínálni. A négyméteres frontkaszák további lépést jelentenek a még nagyobb munkaszélesség és ennek következtében a jobb takarmányminőséggel párosuló, még nagyobb területteljesítmény felé.

Maschinenfabrik Bernard Krone sajtónyilatkozata alapján, Fodor Mihály