fbpx

Vonzó kiállítói és technikai program – Agritechnica 2023

Írta: Fodor Mihály - 2023 május 23.

Az Agritechnica 2023, a világ vezető mezőgazdasági gépipari szakvására több mint 50 országból várhatóan 2600 kiállítóval november 12-18. között kerül megrendezésre Hannoverben, Németországban. A szervező, a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) bejelentette, hogy a nemzetközi mezőgazdasági gépiparban tevékenykedő valamennyi jelentős vállalat szerepel a 2200 kiállító között, akik már bejelentkeztek és szerepelnek az előzetes kiállítói adatbázisban a www.agritechnica.com weboldalon.

A szakmai látogatók ismét egy átfogó Agritechnica kiállításra számíthatnak a számos piacvezető és vezető iparági szakértővel.

Több mint 2600 várható kiállítóval, 23 csarnokban, köztük 20 országpavilonban, több mint 400 000 négyzetméternyi kiállítási területen, valamint egy széles körű nemzetközi technikai programmal az Agritechnica idén a globális mezőgazdasági gépipar központi helyszíne és fő fénypontja lesz.

Agritechnica

„A több mint 50 országból érkező kiállítók között minden piacvezető szereplő megtalálható. A nemzetközi kereskedői központtal, a „Systems & Components” B2B piactérrel és a „DLG-AgrifutureLab” start-up területtel az Agritechnica 2023 teljes áttekintést nyújt a mezőgazdasági gépekről és a kapcsolódó témákról, és keresett üzleti platformként működik a nemzetközi hálózatépítéssel, különösen a világjárvány miatti szünet után” – mondja Timo Zipf, az Agritechnica projektvezetője.

Timo Zipf

A technikai program a termelékenység és az ökológia összeegyeztetésére összpontosít

A „Zöld termelékenység – inspiráció és megoldások” fő témával az Agritechnica a társadalmilag elfogadható mezőgazdaság jelenlegi kihívásának középpontjába kerül. Lehetővé kell tenni a termelékenység növelését kevesebb erőforrás felhasználásával, alacsonyabb intenzitással, a környezet és a természet védelme mellett. Az Agritechnica 2023 szakmai programjában a DLG a technológia, a mezőgazdasági inputok és a szolgáltatások területéről érkező kiállítókkal együttműködve különböző formákban, például spotlightok és fórumok keretében foglalkozik a központi kérdéssel: „Hogyan tud a mezőgazdaság öko-hatékonyan élelmiszert, takarmányt, nyersanyagot és energiát előállítani?”.

A trendtémák és innovációk nemzetközi platformja

A változó társadalmi, gazdasági és éghajlati viszonyok miatt a mezőgazdasági technológia innovációja kulcsfontosságú a jövőbeni életképesség szempontjából. Az Agritechnica részeként a DLG három különböző díjjal ismeri el a mezőgazdasági gépek jelentőségét a fenntartható mezőgazdaság alakításában. Az „Innovációs díj” arany és ezüst fokozatban a mezőgazdasági gépek piacára kész innovációkat díjazza, míg a „DLG Agrifuture Concepts” innovációs díj az úttörő koncepciókra összpontosít. A „Systems & Components Trophy – Engineers’ Choice” díjazási rendszer különösen a mezőgazdasági gépek innovatív műszaki rendszereire és alkatrészeire összpontosít.

A DLG-AgrifutureLab révén az Agritechnica ismét vonzó lehetőségeket kínál az induló vállalkozásoknak, hogy bemutassák elképzeléseiket és termékeiket a nemzetközi mezőgazdasági gépiparnak.

Rendszerek és alkatrészek

A „Systems & Components” 2023-ban ismét az Agritechnica részeként kerül megrendezésre. A rendezvény a beszállítói ipar számára technikai fórumként, iparági helyszínként és B2B platformként ideális kiegészítője az Agritechnicának, bemutatva a mezőgazdasági gépek és az off-road gépek alkatrészeinek legújabb fejlesztéseit és innovációit.

Új: Házon belüli gazdálkodás

A DLG az Agritechnica részeként új platformot fejlesztett ki „Inhouse Farming – Feed & Food Show” címmel, amely a jövő önálló élelmiszertermelésére összpontosít. Többek között az akvapónia, az alternatív fehérjék, a vertikális gazdálkodás és a celluláris mezőgazdaság szállítói nem csak termékeiket, hanem a mezőgazdasági gyakorlattal szorosan összekapcsolva a „takarmánytól az élelmiszerig” perspektíváikat, innovációikat és üzleti lehetőségeiket is bemutatják.

Inhouse Farming