fbpx

Közepes méretű kaszasorozat a Vermeertől

Írta: Farkas Imre - 2024 március 05.

A Vermeer közepes méretű vontatott tárcsáskasza sorozatát úgy tervezték, hogy folyamatosan tiszta vágást biztosítson, hektárról-hektárra.

Háromféle méret

A Vermeer TM105, TM120 és TM135 vontatott kaszákat 3,3; 3,7 és 4,1 m vágási szélességben kínálják. A robusztus Q3® gerendellyel, a nagy teherbírású vázzal és nagyméretű gumiabroncsokkal minden modell úgy készült, hogy optimálisan alkalmazkodjon a különféle terepviszonyokhoz.

A nitrogénnel feltöltött hidraulikus felfüggesztés optimalizálja a talajra gyakorolt nyomást. A felhasználók gyorsan elvégezhetik a szerszám nélküli beállításokat a változó terepviszonyokhoz. A szűk fordulókban végzett hatékony kaszálást segíti a hajtástovábbító egység kialakítása és a hidraulikus dőlésszög-állítás. Meghajtás terén a TM135 540 f/perc vagy 1000 f/perc TLT fordulatszámot igényel a vontató erőgép részéről.

vermeer
A Vermeer TM105, TM120 és TM135 vontatott kaszákat 3,3; 3,7 és 4,1 m vágási szélességben kínálják – fotó: https://www.vermeer.com/

Kényelmes kezelés és karbantartás

A szabadalmaztatott vonórúd forgatható vonószerkezete és a kétpontos traktor-munkagép kapcsolat egyszemélyes feladattá teszi a kasza erőgépre való felkapcsolását.

Mindhárom modell Q3 kasazgerendellyel készül, amely Quick-Clip® késpengerögzítő rendszerrel és Quick-Change™ nyírógyűrűvel rendelkezik. Ezek segítenek megvédeni a kaszagerendely belső alkatrészeit a sérüléstől, ha a kasza potenciálisan káros tárggyal találkozik.