fbpx

OndoSense – Radarszenzoros vágásmagasság szabályozás

Írta: Farkas Imre - 2024 március 06.

A kombájn vágóasztal vagy a traktor munkaeszköz magasságának pontos beállítása elengedhetetlen az optimális és hatékony szántóföldimunka biztosításához.

Az OndoSense radar szenzoros megoldás megbízhatóan méri a talaj és a kombájnvágóasztal közötti távolságot. Ennek eredményeként a radarrendszer rendkívül precíz és gyors vágásmagasság-figyelést biztosít – még porban, ködben, esőben, vibrációban vagy szélsőséges hőmérsékleten is. Mivel a kezelőnek már nem kell szabályoznia a vágószerkezet vágásmagasságának beállítását, így nagyobb munkasebesség lehetséges. Ez növeli a termelékenységet a kombájn vagy traktor szántóföldi használatakor.

A robusztus OndoSense radartechnológiával megbízható mérési eredmények érhetők el a gazdálkodás kihívást jelentő körülményei között is. A precíz méréseknek (±1 mm) nagy mérési frekvenciával (akár 100 Hz-ig) radarunk mindig pontos magasságbeállításokat biztosít. A radaros méréseket nem befolyásolja a szél vagy a rezgés – ellentétben az ultrahangos érzékelőkkel. Radar mérés hosszú időn keresztül nagyon stabil, így nincs szükség időigényes újra kalibrálásra. Nincsenek mozgó alkatrészei, érintésmentesen működik, és szinte nem igényel tisztítást.