fbpx

Megérkezett a Valtra Q-sorozat!

Írta: GÉPmax-2022/V. lapszám cikke - 2022 szeptember 27.

A Valtra 5. generációs modellkínálata mostantól egy teljesen új szériával lett teljes, amely a népszerű T és S szériák közé illeszkedik. A Finnországban tervezett, méretezett és gyártott Q-sorozat az ideális traktor a nagygazdaságok és vállalkozók számára, akik teljesítményt és integrált intelligens technológiát keresnek a 230–305 LE közötti tartományban.

Az iparág vezető formatervezésének, a kiváló minőségű alkatrészeknek és kivitelezésnek, valamint a kiváló értékesítés utáni támogatásnak köszönhetően a Q-sorozat rendelkezik azzal a teljesítménnyel, intelligenciával és sokoldalúsággal, amely maximalizálja a termelékenységet, miközben csökkenti a költségeket a nagygazdaságok és vállalkozók számára.

Valtra Q traktor
A Q-sorozat sebességváltó-vezérlése automatikusan választja ki a munkához szükséges legalacsonyabb motorfordulatszámot – fotó: Agco

AQ-sorozat egy könnyen kezelhető, intelligens gép, amelyet a profiknak építettek, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy bármilyen mezőgazdasági vagy bérmunkát elvégezzenek, és bármilyen munkagépet könnyedén és hatékonyan kezeljenek a megbízható, 7,4 literes AGCO Power motor és az iparágvezető AGCO CVT sebességváltó segítségével. A kezelői kényelem kiemelkedő, a nagy, kényelmes, nagyszerű kilátást biztosító fülkének, a kiváló felfüggesztésnek és a díjnyertes SmartTouch felhasználói felületnek köszönhetően.

táblázat

A Q-sorozat teljes üzemeltetési költsége nagyon kedvező. Az egyszerűen használható precíziós gazdálkodási megoldások, a nagy teljesítményű, robusztus és megbízható kivitel és a kiváló ügyfélszolgálat lehetővé teszi a Q-vásárlók számára, hogy maximalizálják teljesítményüket, és biztosítsák az üzemanyag-hatékonyságot, a munkaidő hatékonyságát és a kevesebb ráfordítást. Ez egy nyerő kombináció, amely a legjobb traktorélményt nyújtja ebben a lóerőszegmensben.

„A Q-sorozat egy kiváló minőségű traktor, nagybetűs Q-val, és az ügyfelek ugyanilyen kiváló minőségű szolgáltatást érdemelnek. A legjobb traktorélmény biztosítása érdekében bevezettünk egy minősítési programot a Q-sorozatú traktorok kereskedői számára” – nyilatkozta Matti Tiitinen értékesítési igazgató. A Q-sorozatú traktorok márkakereskedői szakértői tudást kínálnak az értékesítés és az értékesítés utáni szolgáltatás terén, magas szintű pótalkatrész-ellátottságot, szervizszerződéseket és rugalmas finanszírozási lehetőségeket, a teljes költségkontroll érdekében. A Q-minősített márkakereskedők 100%-ban legújabb távdiagnosztikai eszközökkel felügyelt flottát kínálnak a maximális üzemidő garantálása érdekében, hogy a megelőző karbantartást akkorra ütemezzék, amikor az ügyfeleknek a leg jobban megfelel. Az átadáskor különös figyelmet fordítanak arra, hogy az ügyfél Q-sorozatú gépeit az első naptól kezdve összehangolják a munkagépekkel és az összes intelligens gazdálkodási funkcióval.

KORSZERŰ HAJTÁSLÁNC

A 7,4 literes motor a legnagyobb lökettérfogatú a piacon ebben a méretben, ami megbízhatóságot és üzemanyag-hatékonyságot biztosít. A maximális teljesítmény már nagyon alacsony, 1850 fordulat/perc fordulatszámon is rendelkezésre áll, a maximális nyomaték pedig egyenletesen 1000 és 1500 fordulat/perc között biztosított. A hosszú löketű motor könnyedén leadja az elvárt teljesítményt és nyomatékot. A Valtra EcoPower-elvét a teljes Q-sorozatban alkalmazták, ami tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. A maximális haladási sebesség már 1500 fordulat/perc fordulatszámnál elérhető.

A sebességváltó könnyen kezelhető. A legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás fenntartása érdekében a Q-sorozat sebességváltó-vezérlése automatikusan választja ki a munkához szükséges legalacsonyabb motorfordulatszámot, ennek megfelelően osztja el a teljesítményt a hidraulikára vagy a sebességváltóra. A gépkezelő egyszerűen módosíthatja a beállításokat az adott feladat számára legoptimálisabbakra. A motor-sebességváltó összehangolását (a traktor viselkedését) még gazdaságosabb vagy intenzívebb üzemmódra változtathatja, hogy üzemanyagot vagy időt takarítson meg, az ügyfél preferenciáitól függően. A Q pótsúlyozás nélküli 9,2 tonnás tömegével segít elkerülni a talaj tömörödését. A maximális össztömege 16 tonna, ami nagy hasznos terhelhetőséget garantál, és ez azt jelenti, hogy a terheléshez tudjuk igazítani a traktor tömegét.

Valtra Q vezetőfülke
Bármilyen környezetben és hőmérsékleten zökkenőmentes az utazás, legyen szó akár nyári forróságról, vagy téli hidegről – fotó: Agco

A Q-SOROZAT KOMPAKT

Alacsony teljes magassággal és hosszú tengelytávval rendelkezik, ezért a súlypontja alacsony, ami rendkívül stabillá teszi. Az Aires légrugós mellsőhíd-felfüggesztés a hosszú tengelytávval kombinálva növeli a traktor vonóerejét, növeli a talajra leadott vonóerő mértékét. A talajhoz való tapadás fokozódik, mivel a légrugózás gyorsabb reakcióidővel rendelkezik az iparágban szokásos hidraulikus felfüggesztéshez képest.

Közúti sebességnél az erőátvitel szinte tisztán mechanikusan viszi át a motor teljesítményét a kerekekre, ami gyors és egyenletes gyorsulást jelent. Az első tengely és a fülke is légrugós, egymással tökéletesen szinkronizálva van. Bármilyen környezetben és hőmérsékleten zökkenőmentes az utazás, legyen szó akár nyári forróságról, vagy téli hidegről.

Fodor Mihály