fbpx

Sokba kerül a MOL körforgásos gazdasága: 3 és 2 Ft péntektől

Írta: Szerkesztőség - 2021 február 24.

A múlt heti, 60 dollárt meghaladó hordónkénti nyersolajár még pöcköl egyet a hazai üzemanyagárakon: a benzin literenkénti átlagára péntektől 3 Ft-tal, a gázolajé 2 Ft-tal ugrik a korábbiakhoz képest. Ezek alapján a 95-ös benzin átlagára 413 Ft/liter, a gázolajé 427 Ft/liter körül fog megállni a hétvégén.

 

úton
Úton, de mennyibe kerül most már egy kilométer? (fotó: Barna Ferenc)

 

Ezen a héten már másodszor emelkednek az üzemanyagárak, a szerdai drágulás nagyobb mértékű volt, mint a mostani. Már az évet rosszul indítottuk ezen a téren, ugyanis január 01-én élhettük meg 2021. év első áremelését. Azóta is hétről-hétre növekszik (pár etapot kihagyva, mikor stagnál), ennek eredményeként a benzin eddig 43 Ft-tal, a gázolaj 34 Ft-tal lett drágább ebben az évben.

A tavalyi év nem kedvezett a mezőgazdaságnak sok szempontból, de legalább az üzemanyagárak kezelhetők voltak.

 

A 95-ös benzin jelenleg az alábbi árjellemzőkkel bír:

  • minimum ár – 348,9 Ft/liter;
  • maximum ár – 465,9 Ft/liter.

A gázolaj az alábbi árjellemzőkkel bír:

  • minimum ár – 353,9 Ft/liter;
  • maximum ár – 473,9 Ft/liter.

 

Érdemes odafigyelni, hogy hol tankolunk, mert jelenleg 100 Ft-ot meghaladó eltérést is tapasztalhatunk a különböző töltőállomások árai között.

zöld forgalmi rendszám
Hogy lesz körforgásos gazdaság a MOL? (fotó: Drive Magazin)

 

A MOL a körforgásos gazdaság mellett teszi le a voksot

Közben a héten Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató tájékoztatójában elmondta: a MOL-csoportnak meghatározó szerepet kell betöltenie a körkörös gazdaságban, ha meg akarja őrizni regionális vezető szerepét.

Ennek megvalósítását úgy tervezi a vállalat, hogy saját forrásokból fenntartható beruházásokat finanszíroz, fejlesztései kiterjednek a hulladékgazdálkodásra, az újrahasznosításra, az alternatív üzemanyagokra.

Létre kell hozni a fenntartható termelés feltételeit, és alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagokat kell forgalomba hozni – mondta az igazgató.

 

Forrás: holtankoljak.hu/MOL

Összeállította: Barna Ferenc