Új modellel bővült a Pronar állatszállítópótkocsi-kínálata

A Pronar nemrég kezdte el egy új állatszállító pótkocsi, a T-046H gyártását. A konstrukció ötvözi a nagy teherbírást és a manőverezhetőséget.

Az új konstrukció lengyel, német és osztrák felhasználóktól összegyűjtött tapasztalatok, javaslatok alapján készült. A sorozatgyártás beindítására csak a prototípus komplex tesztelése után kerülhetett sor.

 

Az oldalfalak 1,5 méter magasak
Az oldalfalak 1,5 méter magasak

 

A műszaki adatok mutatják a konstrukciós folyamatban résztvevő mérnökök elképzelését – biztosítva a nagy teherbírást és a manőverezhetőséget. A 8 tonnás teherbírással és 11 tonna megengedhető teljes összsúllyal 8-10 szarvasmarha szállítható, a méretüktől függően. Az egytengelyes, hidraulikus tengelyfelfüggesztés könnyűvé teszi a manőverezhetőséget akár nehéz, hegyi terepen is. A kocsi 385/65R22,5 abroncsméretű kerekeken gurul.

A süllyeszthető karosszériának (20 cm a talajszinttől) és a raktérvilágításnak köszönhetően a marhák fel- és lehajtása bármilyen körülmények között könnyen megoldható. Az opcionális oldalsó korlátok és a belső fal nemcsak megkönnyíti a folyamatot, hanem a szállított marhák biztonságát is növeli. A padlót speciális, csúszásgátló gumi borítja, ami szintén az állatok biztonságát szolgálja.

Az oldalfalak 1,5 m magasak, és ponyvavászonnal fedhetők be, amellyel megelőzhető, hogy a marhák kidugják a fejüket a raktérből. A tolóajtónak köszönhetően a felhasználó könnyen hozzáférhet az állatokhoz. A hidraulikus lengéscsillapító minimalizálja a vezetés közben a bukkanók okozta káros lengéseket, rezgéseket, ami növeli a marhák komfortját. A behajtási keret könnyen tisztítható, mivel a falak és a leeresztőnyílások festettek. Az opciós felszerelés széles kínálatával (pótkerék, szerszámosláda vagy kiegészítő lámpa) a pótkocsi könnyen a felhasználó egyedi igényeihez igazítható. A szállítóeszköz maximum 40 km/h sebességgel vontatható, minimális teljesítmény igénye 42 LE. Univerzális vonószerkezettel, alsó vagy felső állásba fordítható vonórúddal van szerelve. Lekapcsoláskor a biztonságos parkolást teleszkópos támasztólábak garantálják.

 

A karosszéria hidraulikusan süllyeszthető
A karosszéria hidraulikusan süllyeszthető

 

Pronar-sajtóközlemény

 

agrár állatszállító gép mezőgazdaság pronar
..