fbpx

Kigyulladt az MTZ traktor és leégett miatta a bálakazal is

Írta: Farkas Imre - 2022 augusztus 03.

Éppen bálabontót üzemeltetett a bálakazlak mellett az MTZ traktor, amikor az erőgépen tűz keletkezett, amely átterjed a kazalra is.

A tűzeset 2022. 08. 01-én, a Sásdi Agro Zrt. egyik telepén történt. Az erőgép éppen a hengeres bálákból álló kazal mellett dolgozott egy vontatott bálabontóval, amikor felcsaptak az MTZ traktoron a lángok, amelyek pillanatok alatt átterjedtek a bálakazalra.

traktortűz
A kigyulladt MTZ traktor teljesen megsemmisült a tűzben – fotó: Sásdi Agro Zrt.

A tűz oltásához a sásdi, illetve a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik 4 vízsugárral kezdték meg a lángok megfékezését, továbbá megakadályozták tovább terjedését, így káreset melletti két betonsilót, ahol 5000 tonna gabonát tároltak, sikerült megvédeni.

traktortűz
A bálákat teleszkópos rakodógéppel széthúzták, majd a tűzoltók felügyelete mellett történt a kazalok leégése – fotó: https://baranya.katasztrofavedelem.hu/

Viszont a traktor és a 150 bálából álló kazal sajnos megsemmisült a tűzben. A bálákat teleszkópos rakodógéppel széthúzták, majd a sásdi hivatásos tűzoltók felügyelete mellett történt a kazalok leégése. Az eset során személyi sérülés nem történt, tűzvizsgálatra okot adó körülmény nem merült fel.