fbpx

Az önjáró, hibrid fűnyíró kisebb költséggel üzemel

Írta: Farkas Imre - 2022 augusztus 04.

A FireFly Automatix, Inc. M220 forradalmi önjáró, hibrid fűnyírója a lehető leggyorsabb precíziós vágást teszi lehetővé, miközben csökkenti az átlagos hektáronkénti költséget.

„Az M220 paradigmaváltást jelent a gyepfűnyírásban” – mondta Steve Aposhian, a cég alapítója és műszaki igazgatója. „A magajáró fűnyírót az alapoktól kezdve úgy tervezték és építették, hogy a leghatékonyabb legyen a piacon. Azon dolgozunk, hogy értéket teremtsünk ügyfeleink számára, és a bevált legjobb technológiák új innovációkkal való kombinálásával teljesítjük ezt az ígéretünket.”

A FireFly vezérigazgatója, Andrew Limpert szerint a növekvő munkaerőköltségek és a munkaerőhiány miatt a nagy élőmunkát igénylő feladatok automatizálása kritikus fontosságú.

Az új gép három tagú fűnyíróegysége összesen 6,7 méteres munkaszélességben dolgozik, akár 15-20 km/h munka sebesség mellett. Az M220 szabadalmaztatás alatt álló DHC rendszere az egyetlen magasságszabályzó rendszer, amely független a szintbeállításoktól. Gombnyomásra történő digitális vágásmagasságállítás lehetővé teszi a kezelők számára a nyírásimagasság változtatását, miközben megtartja a fűnyíróasztalok pontos szintjét.

A szabadalmaztatott Adaptive Speed ​​Control (ASC) rendszer folyamatosan figyeli a fedélzeti terhelést, és beállítja a sebességet az optimális fűnyírási teljesítmény érdekében. Amint a gép nehezebb vagy magasabb fűben halad, a fűnyíró lelassul az adott körülményeknek megfelelő fűnyírási sebességre.

Ez megakadályozza a túlzott kopást és sérülést, illetve megőrzi a vágás minőségét. A nagy flotációs gumiabroncsok minimálisra csökkentik a talajtömörödést és a terület nyomvályúsodását. Az M220 hibrid dízel/elektromos hajtása pontosan a megfelelő teljesítményt adja ott, ahol szükség van rá, a jobb üzemanyag-hatékonyság és a költségek csökkentése érdekében.

M220 fűnyíró
Elektromos kaszahajtás és digitális vágásmagasság jellemzi az önjáró fűnyírót – fotó: https://fireflyautomatix.com/

Az elektromos kaszameghajtása lehetővé teszi a közvetlen erőátvitelt, anélkül, hogy a hajtóműveket és a teljesítményleadó (TLT) tengelyeket alkalmaznának. A TLT-k megszüntetése nagyobb biztonságot, hatékonyabb teljesítményt és kevesebb karbantartást biztosít. Nincs többé a szíj megcsúszása vagy a TLT-k és az kardánkeresztek kenése.

A forgatható, klímatizált TurfView fülke kimagasló komfortját kifejezetten gyeptermelési igényekhez tervezték. A kabinból a joystick vezérlésű kormányzással könnyen vezethető az M220, és fokozatmentesen változtatható hidrosztatikus hajtással szintén pontosan szabályozható a menetsebesség is.